PUŽIĆI SA KAČKAVALJEM I PAPRIKOM Mekani, sočni i razvaljuju ukusom
Savršeni za doručak ili večeru.
Potrebno je:
- 100 g sira po izboru
- 1 jaje
- 4 kašike jogurta
- 4 kašike ulja
- 300 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 1 belance
- 150 g kačkavalja
- 1 manja crvena paprika
Za premazivanje:
- 1 žumance
- po ukusu mlevena začinska paprika
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednu posudu stavite usitnjen sir. Onda dodajte jogurt i prašak za pecivo. Pustite 3 minuta da odstoji pa dodajte jaje, ulje i so. Postepeno dodajte brašno i zamesite glatko testo. Kačkavalj izrendajte pa dodajte sitno seckanu papriku. Zasebno umutite belance. Zatim razvucite testo i premažite ga umućenim belancetom. Preko pospite fil pa uvijte u rolat. Secite na kolutove. Poređajte pužiće u pleh obložen pek papirom. Onda ih premažite žumancetom i pospite mlevenom začinskom paprikom. Pecite pužiće u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, sve dok ne porumene.
Možda vas zanima:
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
CIMET KROFNICE ZA SAVRŠEN PONEDELJAK Mekane, a biće sveže i sutradan
Savršeno idu uz šoljicu kafe ili čaja.
PUŽIĆI SA SLANINOM SAVRŠENI ZA UŽINU A ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Mekani i slasni, nema ko će im odoleti.
POSNE PRINCES KROFNE Ukusom savršeno pariraju originalu, a svi ih vole
Savršene za slavsku trpezu.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)