POSNI PICA PUŽIĆI BEZ MEŠENJA TESTA Svaki zalogaj miluje nepca, a biće sočni i do 5 dana
Samo dodajte prilog po želji.
Potrebno je:
- 700 g lisnatog testa
- 30 ml paradajz sosa
- 150-200 g šampinjona
- 200 g biljnog sira
- 2 kašike kečapa
- origano po ukusu
- malo ulja i vode
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Oklagijom razvucite list lisnatog testa, pa ga isecite na dugačke trake. Premažite trake paradajz sosom i kečapom pa preko poređajte seckane šampinjone. Onda nanesite biljni sir pa pospite origanom. Zatim motajte trake u "pužiće". Pleh obložite pek papirom pa poređajte pužiće. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
PIKANTNI PUŽIĆI SA KOBASICOM Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Savršeni za doručak ili užinu.
POSNI PICA PUŽIĆI Prave se lako, a smažu odmah
Slasni i neodoljivi, savršeni za bilo koje doba dana.
KIFLICE BEZ KVASCA BOLJE NEGO IZ PEKARE Gotove za 2 minuta, a biće sveže i sutradan
Mekane i vazdušaste, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA PIVOM SE TOPE U USTIMA Baš ovako su ih pravile domaćice u Jugoslaviji
Zamiriše cela kuća dok se peku.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)