POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
Potrebno je:
- 500 g kora za pitu
- 350 g posnog sira
- 250 ml kisele vode
- 125 ml ulja
- pola kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte vodu, ulje i so. U pleh obložen pek papirom stavite 2 kore, ukrstite ih i pustite da krajevi vire preko pleha. Poprskajte mešavinom ulja i vode, s tim da, promešate tečnost posle svakog prskanja kore jer se ulje odvaja od vode. Zgužvajte 3 kore pa stavite jednu preko druge. Poprskajte mešavinom pa stavite posni sir. Ponavljajte postupak dok ne utrošite materijal. Kad ostanu poslednje 3 kore, prvu od njih, nagužvajte, poprskajte, stavite drugu koru i nju poprskati stavite preostali posni sir pa poklopite poslednjom korom. Prebacite preko kore krajeve koji vire pa ih poprskajte. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok burek ne dobije zlatnu boju. Burek secite i služite vruć.
Možda vas zanima:
TURSKI BUREK Sa mekim testom i mirisnim filom, pravićete ga iznova i iznova
Mirisan i slasan, nema ko će mu odoleti.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Kada jednom probate zaboravićete na pekaru, a posan
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, prste da poližete.
BUREK SA SIROM Ni malo ne zaostaje za onim iz pekare, za doručak koji se pamti
Samo dodajte šolju jogurta.
SLASNI BUREK SA SIROM Hrskavih kora i sočnog nadeva, bolji od onog iz pekare
Služite topao uz šolju jogurta.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)