SARAJEVSKI BUREK SA MESOM Prepun hrskavih kora i sočnog nadeva
Najbolje služite uz šolju jogurta.
Potrebno je:
- 500 g tankih kora za pitu (kupovne)
- 400 g mlevenog mesa (mešavina junetine i malo ovčetine ako imate)
- 1 veći crni luk
- 150 ml vode (ili malo više po potrebi)
- 100 ml ulja
- So i biber po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno iseckajte crni luk pa ga pomešajte sa mlevenim mesom. Posolite i pobiberite. Zatim nalijte 150 ml vode i dobro izmešajte. Preko svake kore nanesite par kašika fila od mesa pa urolajte kao savijaču. Poređajte u pleh obložen pek papirom, u krug. Premažite burek ostatkom ulja i pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i prelijte burek sa 50 ml vrele vode. Pokrijte krpom i ostavite 5 minuta da omekša.
Možda vas zanima:
BOSANSKI BUREK SA MESOM RAJ ZA NEPCA Jednom kad ga probate zaboravite na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
TANDIR BUREK PONOS TURSKE Prepun sočnog fila sa mesom i hrskavog testa
Najbolje služite uz jogurt ili ajran.
BOSANSKI BUREK SA MESOM GREJE DUŠU I STOMAK Kad ga jednom probate zaboravićete na pekaru
Mirisan i sočan, nema mu ravnog.
BUREK SA DVORA SULEJMANA VELIČANSTVENOG GREJE STOMAK I DUŠU A tajna je u jednom sastojku
Polizaćete i tanjir koliko je slasan.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)