SARAJEVSKI BUREK SA MESOM Prepun hrskavih kora i sočnog nadeva

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Najbolje služite uz šolju jogurta.

turski burek sa mesom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g tankih kora za pitu (kupovne)
  • 400 g mlevenog mesa (mešavina junetine i malo ovčetine ako imate)
  • 1 veći crni luk
  • 150 ml vode (ili malo više po potrebi)
  • 100 ml ulja
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Sitno iseckajte crni luk pa ga pomešajte sa mlevenim mesom. Posolite i pobiberite. Zatim nalijte 150 ml vode i dobro izmešajte. Preko svake kore nanesite par kašika fila od mesa pa urolajte kao savijaču. Poređajte u pleh obložen pek papirom, u krug. Premažite burek ostatkom ulja i pecite 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Izvadite i prelijte burek sa 50 ml vrele vode. Pokrijte krpom i ostavite 5 minuta da omekša.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading