BRZI UŠTIPCI SA MAKOM ZA IZNENADNE GOSTE Nema kvasca, a odlični su i kada se ohlade
Mirisni i sočni, nema ko će im odoleti.
Potrebno je:
- 250 ml kefira ili jogurta
- oko 200 g brašna
- 6 g praška za pecivo
- 30 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera sa ukusom limuna ili limunova korica
- 45 g maka
- 1 jaje
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- prstohvat soli
- 30 ml domaće rakije
- ulje za prženje
Priprema:
U jednoj posudi umutite jaja sa šećerima pa dodajte jogurt i žicom dobro sjedinite. Prosejte brašno, so i prašak za pecivo pa im dodajte rendani muskantni oraščić. Sjedinite sa smesom od jaja pa žicom dobro mešajte da ne bude grudvica. Zatim dodajte rakiju i mak pa sve sjedinite. Pržite ih na zagrejanom, ali ne prevrućem ulju. Zatim stavite uštipke na ubruse da se ocede od viška masnoće. Na kraju uštipke sa makom pospite prah šećerom pomešanim sa vanilinim šećerom.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
BAKINI BRZI UŠTIPCI SA SIROM Nema čekanja da testo naraste, a nikad ukusniji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.
DOMAĆI UŠTIPCI SA MESOM BUDE SVA ČULA Mekani i sočni, polizaćete i prste
Bićete siti satima.
UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani kao duša
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)