BAKINI BRZI UŠTIPCI SA SIROM Nema čekanja da testo naraste, a nikad ukusniji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
- 300 g brašna
- 150 g sira
Priprema
U jednoj posudi žicom umutite jaja pa dodajte mleko i ulje i sve sjedinite. Zasebno pomešajte brašno, so i prašak za pecivo pa pomešajte sa prethodnom smesom. Onda dodajte mrvljeni sir i kašikom sjedinite. Zagrejte ulje u šerpici pa kašikom uzimajte deo smese i spuštajte u njega. Pržite uštipke na srednjoj temperaturi. Zatim ih vadite na ubrus da se ocede od viška masnoće.
Možda vas zanima:
BRZI UŠTIPCI OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Gotovi za nekoliko minuta, a nisu masni
Savršeno idu uz šoljicu kafe.
POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
BRZI UŠTIPCI SA MAKOM ZA IZNENADNE GOSTE Nema kvasca, a odlični su i kada se ohlade
Mirisni i sočni, nema ko će im odoleti.
DOMAĆI UŠTIPCI SA MESOM BUDE SVA ČULA Mekani i sočni, polizaćete i prste
Bićete siti satima.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)