POSNI UŠTIPCI BEZ KVASCA Nema čekanja da testo naraste, a mekani i vazdušasti
Najbolje služite uz sojin jogurt.
Potrebno je:
- 400 g brašna
- 220 ml tople vode
- supena kašičica soli
- kesica praška za pecivo
- 50 ml ulja
Priprema:
U jednu činiju sipajte toplu vodu pa dodajte 50 mililitara ulja, so, brašno i prašak za pecivo. Umesite meko testo, pa ga premesite još nekoliko minuta na pobrašnjenoj radnoj površini. Zatim ga razvaljajte oklagijom u željeni oblik. Pržite uštipke na dobro zagrejanom ulju u tiganju. Onda ih spuštajte na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće.
Možda vas zanima:
POSNI UŠTIPCI SE SMAŽU U TRENU Isti kao oni bakini, brzi i vazdušasti
Najbolje služite uz ajvar.
BRZI UŠTIPCI SA MAKOM ZA IZNENADNE GOSTE Nema kvasca, a odlični su i kada se ohlade
Mirisni i sočni, nema ko će im odoleti.
BAKINI BRZI UŠTIPCI SA SIROM Nema čekanja da testo naraste, a nikad ukusniji
Služite uz jogurt ili prilog po želji.
BRZI UŠTIPCI SA JOGURTOM RAJ ZA NEPCA A nema čekanja da testo naraste
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)