LOVAČKE ŠNICLE U NEODOLJIVOM SOSU Ovako ih prave u restoranu i zato su saftaste
Služite uz krompir pire i salatu po želji.
Potrebno je:
- 500 g junećih šnicli
- 100 g brašna
- 2 kašike aleve paprike
- 2 čena belog luka
- so i biber po ukusu
- 1–2 lovorova lista
- malo maslinovog ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čekićem dobro istucite šnicle pa ih posolite. Pomešajte brašno i mlevenu začinsku papriku u tanjiru pa u to valjajte svaku šniclu. Zatim propržite meso u zagrejanom ulju na tiganju. Polovinu mesa poređajte u posudu za pečenje pa pospite sa malo začinjenog brašna. Preko toga rasporedite sitno seckan beli luk pa dodajte i ostatak mesa i lovorov list. Potom posolite, pobiberite i prelijte vodom da sve ogrezne. Dobro poklopite u kuvajte na tihoj vatri sve dok ne omekša. Zapecite šnicle 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE Razvaljuju ukusom, a bićete siti satima
Ručak u kome će uživati cela porodica.
POSNE LOVAČKE ŠNICLE Savršena kombinacija pečuraka, aromatičnog povrća i kremastog biljnog sosa
Harmonija različitih ukusa u jelu koje se ne zaboravlja.
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE Ručak koji se sam sprema, a eksplozija ukusa u svakom zalogaju
Mekane kao duša i sočne, za ručak koji se pamte.
LOVAČKE ŠNICLE KAO IZ RESTORANA Kuvar otkrio tajnu kako da budu najmekše
Sočne i slasne, po ukusu im nema ravnih.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)