LOVAČKE ŠNICLE U NEODOLJIVOM SOSU Ovako ih prave u restoranu i zato su saftaste

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Služite uz krompir pire i salatu po želji.

lovačke šnicle
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g junećih šnicli
  • 100 g brašna
  • 2 kašike aleve paprike
  • 2 čena belog luka
  • so i biber po ukusu
  • 1–2 lovorova lista
  • malo maslinovog ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Čekićem dobro istucite šnicle pa ih posolite. Pomešajte brašno i mlevenu začinsku papriku u tanjiru pa u to valjajte svaku šniclu. Zatim propržite meso u zagrejanom ulju na tiganju. Polovinu mesa poređajte u posudu za pečenje pa pospite sa malo začinjenog brašna. Preko toga rasporedite sitno seckan beli luk pa dodajte i ostatak mesa i lovorov list. Potom posolite, pobiberite i prelijte vodom da sve ogrezne. Dobro poklopite u kuvajte na tihoj vatri sve dok ne omekša. Zapecite šnicle 10 ak minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading