JEZEKILJEV HLEB ZA DUGOVEČNOST Po receptu starom 2500 godina
Biće mekan i sočan kao duša.
Potrebno je:
- 400 g žitarica
- voda (toliko da žitarice ogreznu u njoj)
- 100 g meda
- 1 kafena kašičica šećera
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 kafena kašičica soli
- 1 pakovanje svežeg kvasca
Priprema:
Žitarice ostavite u vodi 24 sata pa na svaka tri sata menjajte vodu. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Žitarice procedite i prekrijte vlažnom krpom. Kada se pojave klice odvojte 10 odsto sa strane, a ostalih 90 odsto sameljite u blenderu. U malo mlake vode razmutite kvasac pa dodajte šećer i malo mlevenih žitarica. Sve ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Dodajte kvasac u ostatak mlevenih žitarica pa dodajte med, so i maslinovo ulje. Dodajte na kraju i ostatak proklijalih žitarica. Varjačom dobro promešajte pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Ostavite tako da odstoji pola sata. Pecite hleb 50 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆI HLEB OD SAMO 2 SASTOJKA Spolja hrskav, a iznutra mekan kao duša
Samo dodajte prilog po želji.
PROTEINSKI HLEB ZA SAVRŠEN DORUČAK Sve se samo pomeša i peče, a biće svež danima
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB MAMI I MIRISOM I UKUSOM Spolja hrskav, a iznutra mekan
Samo dodajte prilog po želji.
MANASTIRSKI HLEB Ovako ga monasi prave vekovima, ispadne hrskav spolja i mekan iznutra
Bićete oduševljeni ukusom.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)