BAKINE KIFLICE SA SIROM BOLJE NEGO IZ PEKARE Mirisne i pufnaste, a biće sveže i sutradan
Savršene za doručak uz šolju jogurta ili kiselog mleka.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 250 ml mleka
- 3 kašike šećera
- 1 kašika sol
- 100 ml otopljenog maslaca
- 1 kocka svežeg kvasca
- 1 jaje
Za premazivanje
- žumance
Za punjenje
- sir
Za posipanje
- susam i so
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kvasac izmrvite u mleku pa dodajte šećer i dobro promešajte. Potom ostavite da nadođe. U zasebnoj posudi pomešajte ostale suve sastojke pa umešajte otopljeni maslac, jaja i kvasac. Umesite mekano testo pa ga ostavite da odmara pola sata. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa ga podelite na manje delove. Rastanjite u oblik pravougaonika pa na jednu stranu stavite sir, a drugu zarežite celom širinom. Kiflicu valjajte od sira prema zarezima pa ređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Na kraju, premažite žumancetom i pospite susamom. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!
Možda vas zanima:
KIFLICE SA SIROM Mekane i vazdušaste, jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte šolju jogurta.
BAKINE KIFLICE SA SIROM SAVRŠENE ZA DORUČAK Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Sočne i mirisne, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
KIFLICE SA SIROM Kad ih jednom budete probali zaboravićete na pekaru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
BUNAR KIFLICE IZ BAKINE KUHINJE PRHKE I NEODOLJVE Zbog njih i komšije dolaze nepozvane
Mekane i mirisne, savršene za sve prilike.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)