GURMANSKE KIFLICE SA SLANINOM Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Mirisne, mekane i sočne, a bićete siti satima.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 1 čašica kisele pavlake
- 1 kockica kvasca
- 200 ml toplog mleka
- 70 ml ulja
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašika soli
- prstohvat šećera
- 150 g slanine
- 1 jaje
- susam
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Razmutite kvasac sa malo šećera u toplom mleku, pa ostavite 10 ak minuta da se aktivira. Onda ga pomešajte sa brašnom, kiselom pavlakom, uljem, šećerom i prstohvatom soli. Kada zamesite meko testo posolite ga. Zatim ga pustite da odstoji 10 minuta. U jednoj posudi umutite jaje, pripremite susam i punjenje. Podelite testo debljine 1 cm na 3 dela pa od svakog razvaljajte krug. Zatim ih isecite na 6 delova, pa na svaki stavite deo mesnate slanine. Urolajte u oblik kiflice. Potom kiflice premažite razmućenim jajetom i pospite susamom. Pecite kiflice 15 minuta, tj.dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Možda vas zanima:
DOMAĆE KIFLICE ZA SAVRŠENO JUTRO Zamirisaće na stolu dok pristavite kafu
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
DOMAĆE KIFLICE SA JOGURTOM Kad ih jednom probate, zaboravićete na pekaru
Pola pleha nestane dok trepnete.
KIFLICE SA SIROM Mekane i vazdušaste, jednom kad ih probate zaboravićete na pekaru
Mekane i vazdušaste, samo dodajte šolju jogurta.
BAKINE KIFLICE SA SIROM SAVRŠENE ZA DORUČAK Kad ih jednom probate zaboravićete na pekaru
Sočne i mirisne, samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)