POSNA SALATA ITALIJANA ZA ARANĐELOVDAN Može i dete da je napravi, a i sit bi je jeo
Kremasta i zasitna, bićete raspamećeni.
Potrebno je:
- konzerva komadića tunjevine
- 250 ml majoneza posnog
- kašičica senfa
- 0,5 kg belog krompira
- veza svežeg vlašca
- 100 g crnih maslina
- 50 g mlevenih oraha
- so
- biber
Priprema
Oljuštite krompir pa ga isecite na kocke i skuvajte u slanoj vodi. Ocedite tunjevinu od ulja pa pomešajte sa majonezom, orasima, senfom i seckanim vlašcem. Zatim ocedite kuvani krompir i ubacite u gotov sos od tunjevine i majoneza. Umešajte masline i celu salatu dobro promešajte.
Možda vas zanima:
SALATA SA POVRĆEM I LEBLEBIJAMA Sočna i slasna, a posna, prste da poližete
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
POSNA SALATA SA MAKARONAMA Držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj
Fenomenalna i slasna, pravićete stalno.
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA ARANĐELOVDAN U savršenom spoju tradicionalnog i modernog
Pravoslavni vernici sutra, 21. novembra proslavljaju veliki hrišćanski praznik Sabor sv.arhangela Mihajla -Aranđelovdan.
POSNA SALATA IZ SLOJEVA Po ruskom receptu, neverovatno ukusna i slasna
Napravite ovu slasnu salatu za slavsku trpezu i bićete oduševljeni. Dekorativno veoma zanimljiva, iz slojeva, a svaki zalogaj je sve bolji. Pritom je posna.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)