KRALJEVSKE ŠNICLE KAO ONE IZ ELITNIH RESTORANA Jednostavne, sočne i savršene
Ručak u kome će uživati cela porodica.
privatna arhiva/bakina kuhinja
Potrebno je:
- 600 g pilećeg belog mesa
- 12 tankih kriški prosušene slanine
- 4 šnicle suvog vrata
- 2 kašike dižon senfa
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice suvog timijana
- 250 g šampinjona za prilog
- svež peršun
- 1 limun
- samo malo maslinovog ulja
- so i biber
Priprema:
Isecite pileće belo meso na 4 šnicle. Onda ih posolite i pobiberite. U jednoj manjoj posudi pomešajte dižon senf sa izdrobjenim belim lukom. Premažite svaku šniclu sa tankim slojem senfa pa preko stavite svaki vrat i pospite timijanom. Umotajte u slaninu. Na jednoj kapi maslinovog ulja u tiganju pržite šnicle 10 do 15 minuta, uz povremeno okretanje, sve dok ne postane hrskava. Zatim izvadite šnicle iz tiganja pa u njemu propržite šampinjone i pržite dok ne dobiju lepu boju. Onda umešajte sitno seckani beli luk i peršun.
Možda vas zanima:
KEBAB IZ RERNE RASPAMETIO DOMAĆICE NA MREŽAMA Sve dele recept
Pravi se lako, a osvaja ukusom.
JUNEĆE ŠNICLE U SOSU OD SENFA Aromatični ručak koji tera vodu na usta
Mekane i sočne, pravićete stalno.
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE Razvaljuju ukusom, a bićete siti satima
Ručak u kome će uživati cela porodica.
ČAČANSKI LONAC OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Neće mu odoleti ni najveći gurmani
Prepun različitih vrsta mesa, za ručak koji se pamti.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)