KRALJEVSKE ŠNICLE KAO ONE IZ ELITNIH RESTORANA Jednostavne, sočne i savršene

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Ručak u kome će uživati cela porodica.

šnicle
privatna arhiva/bakina kuhinja
šnicle privatna arhiva/bakina kuhinja
 

 

Potrebno je:

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 12 tankih kriški prosušene slanine 
  • 4 šnicle suvog vrata 
  • 2 kašike dižon senfa
  • 2 čena belog luka 
  • 1/2 kašičice suvog timijana
  • 250 g šampinjona za prilog
  • svež peršun 
  • 1 limun
  • samo malo maslinovog ulja
  • so i biber

Priprema:

Isecite pileće belo meso na 4 šnicle. Onda ih posolite i pobiberite. U jednoj manjoj posudi pomešajte dižon senf sa izdrobjenim belim lukom. Premažite svaku šniclu sa tankim slojem senfa pa preko stavite svaki vrat i pospite timijanom. Umotajte u slaninu. Na jednoj kapi maslinovog ulja u tiganju pržite šnicle 10 do 15 minuta, uz povremeno okretanje, sve dok ne postane hrskava. Zatim izvadite šnicle iz tiganja pa u njemu propržite šampinjone i pržite dok ne dobiju lepu boju. Onda umešajte sitno seckani beli luk i peršun. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading