JUNEĆE ŠNICLE U SOSU OD SENFA Aromatični ručak koji tera vodu na usta
Mekane i sočne, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 250 g junetine
- 60 g brašna
- senf
- 70 ml belog vina
- mešavina suvog začina
- biber
- ruzmarin
- bosiljak
- so
- 25 g maslaca
- malo ulja
- oko 2 dl vode
Priprema:
Tučkom dobro istucite šnicle. Premažite je senfom sa gornje strane. Potom svaku spuštajte u brađnp ša i vrelo ulje. Propržite lagano pa sipajte belo vino. Zatim poklopite i pustite oko 20 minuta da se dinsta.Sipajte vodu pa začinite po ukusu. Pomešajte maslac sa ostatkom brašna pa dodajte u šnicle i mešajte sve dok se ne stvore grudvice.
Možda vas zanima:
KAFANSKE LOVAČKE ŠNICLE Razvaljuju ukusom, a bićete siti satima
Ručak u kome će uživati cela porodica.
KAFANSKE ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA Ukusa koji govori više od 1000 jezika
Služite uz testeninu ili pire krompir.
ŠNICLE U SOSU OD ŠAMPINJONA Po receptu kafanskog kuvara, biće mekane i sočne
Služite uz testeninu ili pire krompir.
JESENJE ŠNICLE Slasni delikates u sosu od šljiva, a meso se lepi za prste
Fenomenalno jelo oduševiće sve koji ga budu probali, prste da poližete.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)