STARINSKU CICVARU NIKO NE ODBIJA Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Baš kao ona iz bakine kuhinje.
Potrebno je:
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 300 g sira ili kajmaka
- 8 kašika kukuruznog brašna
- 1 kašika neotopljene masti
- 1 kašičica soli
Priprema:
Stavite mleko, masti i vodu da prokuvaju pa dodajte sir. Onda posolite i izmešajte, pa ostavite da prokuva. Zatim smanjite temperaturu pa dodajte kukuruzno brašni i mešajte 10 minuta. Nakon što se po dnu posude uhvati korica cicvara je gotova.
Možda vas zanima:
ŠUMADIJSKA PALENTA ZA 5 MINUTA Davićete se u njoj koliko je kremasta, a ovaj sastojak je ključan
Služite toplo uz jogurt ili ajvar.
ITALIJANSKA PALENTA SA MERAMA NA ŠOLJE Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Kremasta i zasitna, bićete oduševljeni.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)