BAKINA CICVARA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Kalorična i jaka, bićete siti satima
Savršena za doručak uz šolju kiselog mleka.
Potrebno je:
- 300 ml vode
- pola kašičice soli
- kašika kajmaka
- četiri kašike kukuruznog brašna
- 100 g domaćeg punomasnog sira
Priprema:
Stavite vodu, so i kajmak da proključa. Onda smanjite temperaturu pa polako dodajte brašno, uz neprestano mešanje. Onda dodajte mrvljeni sir i mešajte dok ne krene da se odvaja od šerpe. Zatim kuvajte cicvaru još par minuta.
Možda vas zanima:
ZLATNA PALENTA SA HRSKAVOM KORICOM ZA DORUČAK Miris jutra iz detinjstva
Biće ista kao ona iz bakine kuhinje.
DONOSIMO VAM STARINSKI RECEPT ZA CICVARU Ovako su je pravile sve bake u staroj Jugi
Kremasta i zasitna, a savršeno ide uz jogurt ili kiselo mleko.
ITALIJANSKA PALENTA SA MERAMA NA ŠOLJE Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Kremasta i zasitna, bićete oduševljeni.
PALENTA SA PEČURKAMA Ukus tradicije u svakom zalogaju
Kremasta i drugačija, pravićete stalno,
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
Komentari (0)