PEČENI KROMPIR ZA BRZU VEČERU Mnogo zdraviji od pomfrita, a ukusom ne zaostaje
Služite topao uz jogurt ili kiselo mleko.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 4 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika provansalskih začina
- so
- biber
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite krompir pa ga isecite na kocke, i kratko prokuvajte. Onda ga procedite i poređajte u pleh obložen pek papirom. Sipajte maslinovo ulje, seckan beli luk, začine, biber i so, pa dobro promešajte. Zatim procedite i stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite krompir oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
KROMPIR U KAPUTU Predlog za večeru koji ne goji i jeftin je
Izaberite ovaj jednostavan način pravljenja krompira. Brza i laka priprema sastavljena od samo ove namirnice. Idealna večera, užina ili prilog uz neko glavno jelo.
VEČERA ZA 30 MINUTA Krompir iz rerne posut susamom i mlevenom paprikom, neverovatno je ukusan
Uz dodatak sira ili sezonske salate imaćete odličnu večeru.
JELO ZA MALO PARA Brzo, pikantno, a sprema se od omiljene namirnice!
Pečeni krompir sa susamom može da se jede kao obrok ili da se posluži kao prilog uz meso.
NAJBOLJI PEKARSKI KROMPIR Hrskav spolja i mekan iznutra, a ukusa od kog staje pamet
Dodajte kao prilog uz jelo.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)