PEČENI KROMPIR ZA BRZU VEČERU Mnogo zdraviji od pomfrita, a ukusom ne zaostaje

Ivana Pavlović

16:30

Sezonski recepti 0

Služite topao uz jogurt ili kiselo mleko.

pečeni krompir
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 4 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika provansalskih začina
  • so
  • biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Operite krompir pa ga isecite na kocke, i kratko prokuvajte. Onda ga procedite i poređajte u pleh obložen pek papirom. Sipajte maslinovo ulje, seckan beli luk, začine, biber i so, pa dobro promešajte. Zatim procedite i stavite u pleh obložen pek papirom. Pecite krompir oko 35 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading