KROMPIR PIRE KAO IZ RESTORANA Nema kapi mleka, a kremast i bez grudvica

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Savršeno ide uz ćufte ili spanać.

krompir pire
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 50 g biljnog margarina
  • soli po ukusu
  • biber
  • 3 čena belog luka

Priprema:

Beli krompir oljuštite i stavite u šerpu pa ga prelijte hladnom vodom. Onda posolite, poklopite i kuvajte na srednje jakoj vatri. Potom ga procedite pa na njega nanesite biljni margarin sečen na listiće. Sačuvajte vodu u kojoj ste kuvali krompir sa strane. Zatim mikserom umutite krompir sa margarinom pa dodajte vodu od kuvanja, kao i malo crnog bibera. Beli luk izgnječite i oljuštite pa dodajte pire krompiru. Varjačom dobro izmešajte pire

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading