KROMPIR PIRE KAO IZ RESTORANA Nema kapi mleka, a kremast i bez grudvica
Savršeno ide uz ćufte ili spanać.
Potrebno je:
- 1 kg krompira
- 50 g biljnog margarina
- soli po ukusu
- biber
- 3 čena belog luka
Priprema:
Beli krompir oljuštite i stavite u šerpu pa ga prelijte hladnom vodom. Onda posolite, poklopite i kuvajte na srednje jakoj vatri. Potom ga procedite pa na njega nanesite biljni margarin sečen na listiće. Sačuvajte vodu u kojoj ste kuvali krompir sa strane. Zatim mikserom umutite krompir sa margarinom pa dodajte vodu od kuvanja, kao i malo crnog bibera. Beli luk izgnječite i oljuštite pa dodajte pire krompiru. Varjačom dobro izmešajte pire.
Možda vas zanima:
PIRE KROMPIR KAO IZ RESTORANA Kremast i vazdušast, a nema grudvica
Savršeno ide uz ćufte ili spanać.
RECEPT ZA PIRE KROMPIR Ovako ga prave u restoranu i zato je kremast
Super ide uz meso, spanać ili ribu.
PIRE KROMPIR KAO IZ RESTORANA Vazdušaste tekstrure i bogatog ukusa, a nikad kremastiji
Najbolje služite uz ribu ili meso.
PIRE KROMPIR Brz, preukusan, jednostavan i neverovatno kremast!
Najbolje služite uz meso.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)