BRZINSKA SARMA ZA LENJE DOMAĆICE Svaki zalogaj je raj za nepca

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Bićete oduševljeni ukusom.

svetogorske posne sarme
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 manja glavica kupusa
  • 400 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • 3 kašike pirinča
  • 1 ravna kašičica mlevene paprike
  • ½ kašičice bibera
  • so po ukusu
  • malo ulja
  • Za preliv i kuvanje:
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika mlevene začinske paprike
  • 1 lovorov list
  • 500–700 ml vode
  • suvo meso ili slanina 

Priprema:

Sitno seckan crni luk propržite kratko u tiganju na malo ulja. U jednoj posudi pomešajte pirinač, mleveno mesom pržene lukove, papriku i so. Rukom sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. Presecite listove kupusa na pola pa na svaki nanesite kašiku fila i urolajte. Zatim poređajte sarme u šerpu. U jednom manjem tiganju zagrejte mast pa brašno i kratko propržite. Onda skinite sa vatre i dodajte mlevenu začinsku papriku. Promešajte dobro da dobijete glatku tečnost. Prelijte preko sarmi pa dodajte lovorov list i komadić suvog mesa. Prelijte vodom da bude dobro pokriveno. Kuvajte sarme oko sat, na srednjoj temperaturi.

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading