BRZINSKA SARMA ZA LENJE DOMAĆICE Svaki zalogaj je raj za nepca
Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
- 1 manja glavica kupusa
- 400 g mešanog mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 3 kašike pirinča
- 1 ravna kašičica mlevene paprike
- ½ kašičice bibera
- so po ukusu
- malo ulja
- Za preliv i kuvanje:
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašika mlevene začinske paprike
- 1 lovorov list
- 500–700 ml vode
- suvo meso ili slanina
Priprema:
Sitno seckan crni luk propržite kratko u tiganju na malo ulja. U jednoj posudi pomešajte pirinač, mleveno mesom pržene lukove, papriku i so. Rukom sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. Presecite listove kupusa na pola pa na svaki nanesite kašiku fila i urolajte. Zatim poređajte sarme u šerpu. U jednom manjem tiganju zagrejte mast pa brašno i kratko propržite. Onda skinite sa vatre i dodajte mlevenu začinsku papriku. Promešajte dobro da dobijete glatku tečnost. Prelijte preko sarmi pa dodajte lovorov list i komadić suvog mesa. Prelijte vodom da bude dobro pokriveno. Kuvajte sarme oko sat, na srednjoj temperaturi.
Možda vas zanima:
BAKA MAJINA LETNJA SARMA Ko je jednom proba uvek joj se vraća
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LETNJA SARMA PO RECEPTU IZ STARE SVESKE Preukusna, zasitna i slasna, ovakvu do sada niste jeli
Ukućani će stajati u redu za još.
SARMICA SA KROMPIROM Posni specijalitet na drugačiji način, prste da poližete
Slasno jelo pravi je raj za nepca.
POSNA SARMA SA SUVIM ŠLJIVAMA Nećete da primetite da nedostaje meso, nikad ukusnija
Sočna i slasna, a suve šljive joj daju poseban šmek.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)