KAFANSKE SARME NIKO NE ODBIJA Mirisne, mekane i saftaste, ukusom bude sva čula
Savršene za slavu, nema ko će im odoleti.
Potrebno je:
Za nadev:
- 700 g mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
- 100 g dimljene slanine (sitno seckane)
- 1 glavica crnog luka (sitno seckana)
- 100 g pirinča
- 1 jaje
- 2 kašike mlevene paprike
- so i biber po ukusu
- 1 kašičica suvog začina (po želji)
- 1 kašika ulja ili masti
Za sarmu:
- 1 srednja glavica kiselog kupusa
- 2 lovorova lista
- 1 kašika aleve paprike
- 2–3 suva rebarca ili kobasice (po želji, za jači ukus)
- 1 manja glavica crnog luka (za dno šerpe)
- 2 kašike paradajz-pirea
- 1,5 l vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Listove kiselog kupusa odvojite i isperite pod hladnom vodom. Onda im odstranite zadebljane drške kako bi se lakše motali. Seckan crni luk propržite na malo ulja pa dodajte slaninu i pržite još par minuta. Potom dodajte mleveno meso, mlevenu papriku i začine pa kratko propržite. Zatim skinite sa ringle i umešajte opran pirinač i jedno jaje. Sjedinite sve dobro. Nanesite kašiku nadeva na svaki list sarme pa preklopite ivice i čvrsto urolajte. Nekoliko listova kupusa i seckan luk stavite na dno veće šerpe, pa poređajte sarme u krug. Između njih stavite suva rebarca. Sipajte paradajz pire razblažen sa vodom pa pospite mlevenom začinskom paprikom. Onda prelijte vodom. Pokrijte sarme i kuvajte ih oko 2 sata, na tihojv vatri. Zatim ih dopecite još pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)