SPANAĆ TORTA NAJUKUSNIJE SLAVSKO PREDJELO Vole je svi od 7 do 107 godina
Kremasta i slasna, po ukusu joj nema ravne.
Potrebno je:
- 24 kašike brašna
- 250 g barenog spanaća
- 1 dl ulja
- 1 dl kisele vode
- 1 dl piva
- 1 kesica praška za pecivo
Fil:
- 250 g posnog majoneza
- 100 g barenog pirinča
- 100 g margarina
- 4 kisela krastavčića
- 2 kašike senfa
- so
Priprema:
U vanglicu sipajte 20 kašika brašna pomešanih s praškom za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i pivo pa umesite testo. Zatim dodajte sitno seckan bareni spanać i so po ukusu, pa sa preostale 4 kašike brašna još malo mesite testo. Testo podelite na dva jednaka dela. Pecite kore u papirom za pečenje obloženom četvrtastom plehu. Gotove kore ostavite da se malo prohlade pa ih filujte sledećim filom. Za fil margarin penasto umutite, pa mu dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun i seckane krastavčiće, začinite po ukusu i sve još malo mutite da se sjedini. Filujte prvu koru, preklopite drugom, pa ukrasite tortu preostalim filom.
Možda vas zanima:
SLANA ROZEN TORTA SE TOPI U USTIMA Najlepše slavsko predjelo koje svi vole
Gosti će biti oduševljeni.
SLANA SPANAĆ TORTA Posno predjelo koje budi sva čula, kao osmišljeno za slavsku trpezu
Sočno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj.
SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija
Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.
SVI TRAŽE RECEPT ZA RUSKU SALATU Vanvremenski klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Kremasta i zasitna, a svi je vole.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
POSNA BAKLAVA Sočna, hrskava, topi se u ustima
Za bogatiji ukus, možete dodati malo posnog margarina.
Komentari (0)