SPANAĆ TORTA NAJUKUSNIJE SLAVSKO PREDJELO Vole je svi od 7 do 107 godina

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i slasna, po ukusu joj nema ravne.

spanać torta
Shutterstock

Potrebno je:

  • 24 kašike brašna
  • 250 g barenog spanaća
  • 1 dl ulja
  • 1 dl kisele vode
  • 1 dl piva
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil:

  • 250 g posnog majoneza
  • 100 g barenog pirinča
  • 100 g margarina
  • 4 kisela krastavčića
  • 2 kašike senfa
  • so

Priprema:

U vanglicu sipajte 20 kašika brašna pomešanih s praškom za pecivo. Dodajte ulje, kiselu vodu i pivo pa umesite testo. Zatim dodajte sitno seckan bareni spanać i so po ukusu, pa sa preostale 4 kašike brašna još malo mesite testo. Testo podelite na dva jednaka dela. Pecite kore u papirom za pečenje obloženom četvrtastom plehu. Gotove kore ostavite da se malo prohlade pa ih filujte sledećim filom. Za fil margarin penasto umutite, pa mu dodajte majonez, senf, dobro oceđen bareni pirinač, seckan peršun i seckane krastavčiće, začinite po ukusu i sve još malo mutite da se sjedini. Filujte prvu koru, preklopite drugom, pa ukrasite tortu preostalim filom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading