SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.

slana rozen torta
Shutterstock

Potrebno je:

Kore:

  • 1 pakovanje rozen kora

Fil:

  • 500 g krem sira
  • 200 g pavlake
  • 200 g majoneza
  • 200 g šunke
  • 200 g kačkavalja
  • 100 g kiselih krastavaca
  • 100 g maslina
  • so
  • biber

Za ukrašavanje:

  • 100 g kačkavalja
  • 100 g šunke
  • masline, krastavčići ili drugo povrće po želji

Priprema:

U jednoj velikoj posudi sjedinite krem sir, pavlaku i majonez dok smesa ne postane glatka. Onda dodajte sitno seckanu šunku, rendani kačkavalj, seckane kisele krastavčiće i masline. Promešajte sve dobro. Posolite i pobiberite. Stavite prvu rozen koru, pa je premažite tankim slojem fila. Zatim pokrijte sledećom rozen korom. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite s rozen korom. Onda celu tortu premažite tankim slojem fila ili majoneza. Po vrhu pospite rendanim kačkavaljem. Dekorišite seckanom šunkom, maslinama, krastavčićima ili drugim povrćem. Na kraju tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se dobro stegne.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading