SLANA ROZEN TORTA RAZVALJUJE UKUSOM Slavsko predjelo koje niko ne odbija
Kremasta i slasna, a nema ko je ne voli.
Potrebno je:
Kore:
- 1 pakovanje rozen kora
Fil:
- 500 g krem sira
- 200 g pavlake
- 200 g majoneza
- 200 g šunke
- 200 g kačkavalja
- 100 g kiselih krastavaca
- 100 g maslina
- so
- biber
Za ukrašavanje:
- 100 g kačkavalja
- 100 g šunke
- masline, krastavčići ili drugo povrće po želji
Priprema:
U jednoj velikoj posudi sjedinite krem sir, pavlaku i majonez dok smesa ne postane glatka. Onda dodajte sitno seckanu šunku, rendani kačkavalj, seckane kisele krastavčiće i masline. Promešajte sve dobro. Posolite i pobiberite. Stavite prvu rozen koru, pa je premažite tankim slojem fila. Zatim pokrijte sledećom rozen korom. Postupak ponavljajte sve dok ne utrošite sav materijal. Završite s rozen korom. Onda celu tortu premažite tankim slojem fila ili majoneza. Po vrhu pospite rendanim kačkavaljem. Dekorišite seckanom šunkom, maslinama, krastavčićima ili drugim povrćem. Na kraju tortu ostavite nekoliko sati u frižideru da se dobro stegne.
Možda vas zanima:
NAJBRŽA SLANA ROZEN TORTA Slavsko predjelo bez konkurencije
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
SLANA ROZEN TORTA Savršeno hladno predjelo, a gotova za 15 minuta
Pravi se lako, a savršenog ukusa.
SLANA TORTILJA TORTA Gotova za pola sata, a mocarela se topi u ustima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SLANA TORTA OD TIKVICA Pravi se lako, savršena vruća a biće super i hladna, ukusa koji se ne zaboravlja
Sočna i slasna, bićete oduševljeni.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)