Savet profesionalnih kuvara: Samo ovako će pekarski krompir biti hrskav i neće se lepiti za pleh
Pratite naš provereni recept i uživajte u najukusnijem pekarskom krompiru
Mnoge domaćice imaju problem prilikom pripreme pekarskog krompira, jer se on zalepi prilikom pečenja i ne bude dovoljno hrskav.
Da vam se to ne bi dogodilo, pratite naš provereni recept i uživajte u najukusnijem pekarskom krompiru.
Sastojci:
1 kg krompira
2 kašike kukuruznog brašna
100 ml ulja
soli po ukusu
začinsko bilje (po želji)
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite ga na četvrtine, pa ga obarite u malo posoljenoj vodi. Potom ga prebacite u cediljku, malo prohladite, pa ga pospite kukuruznim brašnom i protresite cediljku kako bi se krompir što više uvaljao u brašno sa svih strana.
Uključite rernu na 220 stepeni, tepsiju u kojoj ćete peći krompir nauljite, pa je ubacite u rernu. Tek kad je ulje vruće, izvadite tepsiju iz rerne, stavite krompir, pa ga vratite u rernu da se peče, ali smanjite temperaturu na 200 stepeni.
Ako volite začinsko bilje, dodajte ga čim prebacite krompir u vruću tepsiju.
Ukoliko krompir spustite u posudu sa hladnim uljem, on će se zalepiti tokom pečenja, pa će se raspadati kad ga budete vadili. Vruća tepsija sa zagrejanim uljem obezbeđuje da se krompir ne lepi za posudu tokom pečenja.
Posle dvadesetak minuta krompir bi trebalo da bude pečen, zlatne boje i hrskav. Poslužite ga dok je još topao.
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
ĆEVAPI IZ RERNE OSVAJAJU NA PRVI ZALOGAJ Svi pitaju u čemu je tajna, bolji su od roštiljskih!
Ćevapi iz rerne toliko su sočni i mirisni da ćete zaboraviti na roštilj!
OVAKO TURCI PRAVE FAŠIRANE ŠNICLE Ne stavljaju ni jaja ni prezle, a toliko su sočne da ćete ih obožavati
Kada ih jednom budete probali, stalno ćete ih ovako praviti
Komentari (0)