JEDNOSTAVNA, MIRISNA I ZASITNA KLJUKUŠA Polovina nestane dok je još u plehu

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Služite toplu, uz jogurt ili kiselo mleko.

kljukuša
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 100 g brašna
  • 5-6 kašika masti
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Krompir oljuštite pa izrendajte na krupno rende. Onda ga dobro ocedite da uklonite višak tečnosti. Dodajte sitno seckan krompir ili rendan crni luk, otopljenu mast, so i biber. Potom dodajte brašno i sve sjedinite u homogenu smesu. Zatim izlijte smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite kljukušu oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading