BRZA VOĆNA TORTA UKUSA KAO IZ POSLASTIČARNICE Lagan biskvit, sočne višnje i kremasti fil od sira

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

torta sa višnjama
Printscreen

Potrebno je:

Biskvit:

  • 170 g putera
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 150 g šećera 
  • 3 jajeta
  • 200 g brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašike mleka 
  • 300 g višanja 

Fil:

  • 400 g krem sira
  • 2 kašike šećera u prahu 
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 250 g slatke pavlake za šlag 

Glazura

  • 250 ml soka od višanja 
  • 2 kašike šećera 
  • 2 kašike kukuruznog skroba 

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sa šećerima i soli dok ne postane penasta smesa. Onda dodajte jaja, uz stalno mućenje. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu podelite na dva dela. Jednom delu dodajte kakao i mleko. Sipajte svetlu smesz u kalup pa nanesite višnje. Zatim nanesite kašikom tamnu smesu. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi, Zasebno umutite krem sir sa šećerima. Onda umešajte umućenu slatku pavlaku i dobro sjedinite u gladak krem. Preko prohlađenog biskvita premažite fil. Skuvajte sok od višanja, šećer i skrob, uz neprestano mešanje. Gotovu glazuru prelijte preko fila pa poravnajte. Tortu ostavite bar 4 sata u frižideru. 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading