BRZA VOĆNA TORTA UKUSA KAO IZ POSLASTIČARNICE Lagan biskvit, sočne višnje i kremasti fil od sira
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Potrebno je:
Biskvit:
- 170 g putera
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera
- 150 g šećera
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 3 kašike kakaoa
- 3 kašike mleka
- 300 g višanja
Fil:
- 400 g krem sira
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kašičica vanilin šećera
- 250 g slatke pavlake za šlag
Glazura
- 250 ml soka od višanja
- 2 kašike šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite puter sa šećerima i soli dok ne postane penasta smesa. Onda dodajte jaja, uz stalno mućenje. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dobijenu smesu podelite na dva dela. Jednom delu dodajte kakao i mleko. Sipajte svetlu smesz u kalup pa nanesite višnje. Zatim nanesite kašikom tamnu smesu. Pecite oko 30 do 35 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pustite da se prohladi, Zasebno umutite krem sir sa šećerima. Onda umešajte umućenu slatku pavlaku i dobro sjedinite u gladak krem. Preko prohlađenog biskvita premažite fil. Skuvajte sok od višanja, šećer i skrob, uz neprestano mešanje. Gotovu glazuru prelijte preko fila pa poravnajte. Tortu ostavite bar 4 sata u frižideru.
Možda vas zanima:
BELA TORTA SA VIŠNJAMA BUDI SVA ČULA Nećete moći da prestanete da jedete
Savršena za svečanu i slavsku trpezu, a prepuna bogatog krema.
ŠUMSKA VOĆNA TORTA Lagana i osvežavajuća poslastica koja pomera granice dobrog ukusa
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
BRZA VOĆNA TORTA Ne zahteva ni truda ni vremena, a harmonija ukusa u svakom zalogaju
Savršena za rođendane i sve bitne datume.
PIJANA TORTA SA VIŠNJAMA ZA USKRS Polovina nestane dok trepnete
Sočna i osvežavajuća, nema ko vam neće tražiti recept.
BEŠAMEL SOS SA PEČURKAMA SUPER IDE UZ LAZANJE Baš ovako ga prave u Francuskoj
Dodaje šmek svakom jelu.
GIRICE IZ RERNE SUPER IDU UZ PIVO Polizaćete i tanjir koliko su slasne
Samo dodajte prilog po želji.
BELA PITA SVAKIM ZALOGAJEM ZAUSTAVLJA DAH Bogata, kremasta tekstura i nežna aroma limuna
Savršeni za slavu ili doček Nove godine.
POSNE PRŽENICE MIRIŠU NA DETINJSTVO A zbog jednog sastojka su mekane kao duša
Služite toplo uz ajvar.
BRZA VOĆNA TORTA UKUSA KAO IZ POSLASTIČARNICE Lagan biskvit, sočne višnje i kremasti fil od sira
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)