JABUKE I CIMET SU GLAVNI Samo par sastojaka i eto savršen dezertni užitak!
Jednostavno se može napraviti.
Jesenji krambl
Sastojci:
Za nadev:
450 g jabuka
50 g smeđeg šećera
1 kašika brašna
1 prstohvat mlevenog cimeta
Ostalo:
300 g brašna
1 prstohvat soli
175 g smeđeg šećera
200 g maslaca + 1/2 kašike maslaca
Priprema:
Pomešajte šećer i brašno u velikoj posudi. Uzmite malo putera i umešajte u smesu s brašnom. Mešajte dok ne dobijete smesu sličnu prezlama. Stavite oljuštene jabuke bez koštica u veliku posudu te pospite šećerom, brašnom i cimetom. Sve dobro promešajte. Namastite vatrostalnu posudu s pola kašike putera. Unutra stavite jabuke i pospite pripremljenom smesom od brašna, maslaca i smeđeg šećera. Pecite 40-45 minuta i poslužite uz kuglu sladoleda od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
AKO STE ANEMIČNI JEDITE OVO Potpuno prirodni načini da povećate gvožđe i izbegnete simptome
Konzumiranjem određenih namirnica možete da pojačate krvnu sliku i smanjite malokrvnost.
GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.
AKO ŽELITE DA FRANCUSKI KROASANI BUDU VAZDUŠASTI URADITE OVO Kuvari otkrivaju kako da budu mekani kao duša
Primenite proverene savete profesionalnih trikova i uživajte u svakom zalogaju.
PILEĆA SUPA JAČA IMUNITET U TRENU Zagrejaće vas u kišnim septembarskim danima, po receptu bez mane
Ublažiće siptome prehlade i okrepiti organizam.
NAPRAVITE NAJBOLJU ČOKOLADNU GLAZURU Neće se teško razmazivati ni imati grudvice, a svaki desert će biti savršen
Primenite ove jednostavne trikove i uživajte u neodoljivoj glazuri.
Komentari (0)