JABUKE I CIMET SU GLAVNI Samo par sastojaka i eto savršen dezertni užitak!
Jednostavno se može napraviti.
Jesenji krambl
Sastojci:
Za nadev:
450 g jabuka
50 g smeđeg šećera
1 kašika brašna
1 prstohvat mlevenog cimeta
Ostalo:
300 g brašna
1 prstohvat soli
175 g smeđeg šećera
200 g maslaca + 1/2 kašike maslaca
Priprema:
Pomešajte šećer i brašno u velikoj posudi. Uzmite malo putera i umešajte u smesu s brašnom. Mešajte dok ne dobijete smesu sličnu prezlama. Stavite oljuštene jabuke bez koštica u veliku posudu te pospite šećerom, brašnom i cimetom. Sve dobro promešajte. Namastite vatrostalnu posudu s pola kašike putera. Unutra stavite jabuke i pospite pripremljenom smesom od brašna, maslaca i smeđeg šećera. Pecite 40-45 minuta i poslužite uz kuglu sladoleda od vanile.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)