PIHTIJE RECEPT Ovo predjelo svaka domaćica treba da posluži na Bogojavljenje i Jovanjdan
Iako njih pripremamo na Krstovdan, kada se inače posti, jedemo ih na Bogojavljanje u čast krštenja Isusa Hrista
Za pihtije nam je potrebno:
- 3 suve i 3 sveže svinjske nožice
- 2 para svinjskih ušiju
- 3 svnjska repa
- jedna svinjska kolenica
- 1 teleća noga
- biber u zrnu
- so
- 4 glavice belog luka
Priprema:
Sve sastojke lepo očistite i stavite ih u poveći lonac. Začinite ih po ukusu i nalijte oko 1l vode. Šporet uključite na tihu vatru i sve sastojke kuvajte do 5 sati (zavisi od toga koliko vam je meso staro). Tokom kuvanja obavezno, s vremena na vreme, sakupljajte masnoću i penu koja se nakupi na površini.
Da su pihtije kuvane znaćete tako što ćete videti da meso samo otpada sa kostiju (podignite jedan komad, pa ako vam meso samo sklizne, pihtije su gotove), a tečnost postaje lepljiva. Tada skinite lonac sa vatre i ostavite sa strane da se prohladi. Ako se mast i dalje skuplja na površini, skinite je.
Prohlađenu smesu, zatim, procedite kroz gusto sito, a meso i kosti ostavite sa strane i iskickajte na željene komade. Iskickano meso, zatim, rasporedite u dublje tanjire, preko naseckajte beli luk i u svaki tanjir nalijte proceđenu tečnost.
Tako pripremljene pihtije ostavite na treasu ili u frižider da se hlade preko noći. Prilikom serviranja pospite ih ljutom alevom paprikom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (1)
Malo je jedan litar vode na tu količinu