PIHTIJE RECEPT Ovo predjelo svaka domaćica treba da posluži na Bogojavljenje i Jovanjdan
Iako njih pripremamo na Krstovdan, kada se inače posti, jedemo ih na Bogojavljanje u čast krštenja Isusa Hrista

Za pihtije nam je potrebno:
- 3 suve i 3 sveže svinjske nožice
- 2 para svinjskih ušiju
- 3 svnjska repa
- jedna svinjska kolenica
- 1 teleća noga
- biber u zrnu
- so
- 4 glavice belog luka
Priprema:
Sve sastojke lepo očistite i stavite ih u poveći lonac. Začinite ih po ukusu i nalijte oko 1l vode. Šporet uključite na tihu vatru i sve sastojke kuvajte do 5 sati (zavisi od toga koliko vam je meso staro). Tokom kuvanja obavezno, s vremena na vreme, sakupljajte masnoću i penu koja se nakupi na površini.
Da su pihtije kuvane znaćete tako što ćete videti da meso samo otpada sa kostiju (podignite jedan komad, pa ako vam meso samo sklizne, pihtije su gotove), a tečnost postaje lepljiva. Tada skinite lonac sa vatre i ostavite sa strane da se prohladi. Ako se mast i dalje skuplja na površini, skinite je.
Prohlađenu smesu, zatim, procedite kroz gusto sito, a meso i kosti ostavite sa strane i iskickajte na željene komade. Iskickano meso, zatim, rasporedite u dublje tanjire, preko naseckajte beli luk i u svaki tanjir nalijte proceđenu tečnost.
Tako pripremljene pihtije ostavite na treasu ili u frižider da se hlade preko noći. Prilikom serviranja pospite ih ljutom alevom paprikom.

CARSKI MAFINI ZA USKRS Predjelo skupog ukusa koje se pravi brzo i lako
Sočni i slasni, a gotovi za tili čas.
POSNA MOSKVA ŠNIT Savršena voćna poslastica sa ananasom i orasima bez koje nijedno slavlje ne prolazi
Ako volite originalnu verziju, obožavaćete i njenu posnu varijantu.

FARBANJE JAJA KAFOM Način je potpuno prirodan, a neće vam oduzeti puno vremena
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.

GURMANSKI ROLAT SA PEČURKAMA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Ukusan i sočan, ovakav do sada niste jeli.

Komentari (1)

Malo je jedan litar vode na tu količinu