TAKO JEDNOSTAVNO, A TAKO DOBRO Krompir sa pančetom, sirotinjsko jelo, koje popravlja raspoloženje
Ne znate šta biste danas spremili za ručak? Mi vam predlažemo - krompir sa pančetom
Sastojci
Za nadev:
- 4 šnite pančete
- 4 komada kačkavalja
- po ukusu so
I još:
- 4 krompira
Priprema
Krompir dobro oprati i skuvati u ljusci pazeći da se ne raskuva. Gotov krompir ostaviti da se prohladi, pa svaki prepoloviti niz duž. Poređati u uljem podmazanu vatrostalnu posudu i posoliti po ukusu.
Preko poređati pančetu prepolovljenu na pola.
Preko pančete rasporediti kačkavalj. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta.
Gotov krompir izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Krompir servirati i poslužiti dok je još vruć.
Možda vas zanima:
STARINSKI RECEPT SA JUGA SRBIJE Kosovska filija sa kajmakom, pita sa ukusom ljubavi
Filija se može ispeći i u rerni šporeta, samo je važno postaviti tepsiju visoko, odmah ispod grejača
BOLJA NEGO IZ KAFANE Evo kako napraviti najukusniju teleću čorbu, a tajna je u pripremi mesa
Okrepiće vaš organizam, a priprema je poprilično jednostavna i brza
BAKIN SPECIJALITET DANA Čarobni kolač od dva jajeta, vaše čulo ukusa će vrištati od sreće
Kako samo dva jaja mogu napraviti čudo od kolača
NAPRAVITE NAJPOZNATIJI SLATKIŠ NA SVETU Čuvena Saher torta, zasladite sa stilom
Orginal recept za fantastičnu tortu od čokolade
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)