ZELJANICA OD DOMAĆIH KORA Napravite doručak koji je mnogima omiljeni

Alo.rs

20:00

Sezonski recepti 0

Retko ko joj može odoleti.

ZELJANICA OD DOMAĆIH KORA Napravite doručak koji je mnogima omiljeni
Shutterstock

Zeljanica

Sastojci:

Za kore:

500 g brašna

250 ml mlake vode

1 kašičica soli

3 kašike ulja

Za fil:

500 g spanaća

400 g sira

125 g kisele pavlake

so po potrebi

Priprema:

U vanglicu sipajte polovinu brašna, dodajte ulje, so i mlaku vodu i promešajte. Postepeno dodajte preostalo brašno i mesite rukom dok ne dobijete glatko testo. Umešeno testo malo premažite uljem, prekrijte PVC folijom i ostavite ga na sobnoj temperaturi 20 minuta. Nakon toga, testo podelite na 3 dela, stavite ga na nauljen tanjir i ostavite 90 minuta u frižideru. Za to vreme pripremite fil. Spanać dobro operite, sitno iseckajte, malo posolite, dodajte sir, jaje i pavlaku, pa sve dobro sjedinite. Kada je testo odstajalo, izvadite ga i ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi. Sto prekrijte platnenim stolnjakom i na sredinu položite testo. Pažljivo ga rukama razvlačite, vodeći računa da ne popuca, dok ne postane providno i veoma tanko. Duž jednog kraja testa nanesite fil, pa pomoću stolnjaka koru urolujte. Isto učinite i s preostalim testom. Okruglu tepsiju nauljite, u nju smotajte oblikovanu pitu, premažite je uljem po površini i pecite je 30 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading