NAPRAVITE PRAVE KAFANSKE PLJESKAVICE Tajna je u jednom sastojku za koji znaju samo pravi roštilj majstori
Ako volite jela od mesa i pravi ste gurman u duši imamo odličan recept za vas. Pljeskavica ali jača i bolja , sa više začina i još boljim ukusom.
Potrebno je:
300 g svinjskog mlevenog mesa
300g junećeg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica ljute tucane paprike
30-50 g dimljene slanine
100g kačkavalja
biber, so
0,5-1dl kisele vode ili razmućene vode sa sodom bikarbonom
2 kašike suncokretovog ulja
Priprema:
U veliku činiju dodajte meso, najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog, mada možete koristiti i samo jedno, zatim sitno seckani crni i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu, kačkavalj i dodajte pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji).
Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna.
Nakon što su odstojale, pomoću folije ( obavezno neka je nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo ) oblikujte lepe oblike pljeskavica, veličinu i debljinu određujete sami.
Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se okrene i peče sa druge strane, ali nešto kraće. Nakon toga se ne okreće! Najbolje ih je peći na ćumuru.
Servirajte pljeskavicu uz crni luk, kajmak, lepinju (somun) i ostale dodatke po želji – pavlaku, majonez, kečap, kupus…
Možda vas zanima:
GURMANSKE PLJESKAVICE NIKO NE ODBIJA Ukusne kao one kafanske
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PLJESKAVICA KOJA TOPI SRCA I VILICE Prava leskovačka magija
Samo dodajte prilog po želji.
NAPRAVITE BURGERE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće slasni i sočni, prste da poližete
Samo dodajte prilog po đelji.
NAJSOČNIJA GURMANSKA PLJESKAVICA Ista je kao ona iz kafane, nećete moći da prestanete da jedete
Služite uz puno luka, lepiju i soseve po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)