NAPRAVITE PRAVE KAFANSKE PLJESKAVICE Tajna je u jednom sastojku za koji znaju samo pravi roštilj majstori
Ako volite jela od mesa i pravi ste gurman u duši imamo odličan recept za vas. Pljeskavica ali jača i bolja , sa više začina i još boljim ukusom.
Potrebno je:
300 g svinjskog mlevenog mesa
300g junećeg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica ljute tucane paprike
30-50 g dimljene slanine
100g kačkavalja
biber, so
0,5-1dl kisele vode ili razmućene vode sa sodom bikarbonom
2 kašike suncokretovog ulja
Priprema:
U veliku činiju dodajte meso, najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog, mada možete koristiti i samo jedno, zatim sitno seckani crni i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu, kačkavalj i dodajte pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji).
Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna.
Nakon što su odstojale, pomoću folije ( obavezno neka je nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo ) oblikujte lepe oblike pljeskavica, veličinu i debljinu određujete sami.
Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se okrene i peče sa druge strane, ali nešto kraće. Nakon toga se ne okreće! Najbolje ih je peći na ćumuru.
Servirajte pljeskavicu uz crni luk, kajmak, lepinju (somun) i ostale dodatke po želji – pavlaku, majonez, kečap, kupus…
Možda vas zanima:
GURMANSKE PLJESKAVICE NIKO NE ODBIJA Ukusne kao one kafanske
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PLJESKAVICA KOJA TOPI SRCA I VILICE Prava leskovačka magija
Samo dodajte prilog po želji.
NAPRAVITE BURGERE KAO PRAVI ROŠTILJ MAJSTOR Biće slasni i sočni, prste da poližete
Samo dodajte prilog po đelji.
NAJSOČNIJA GURMANSKA PLJESKAVICA Ista je kao ona iz kafane, nećete moći da prestanete da jedete
Služite uz puno luka, lepiju i soseve po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)