NAPRAVITE PRAVE KAFANSKE PLJESKAVICE Tajna je u jednom sastojku za koji znaju samo pravi roštilj majstori

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Ako volite jela od mesa i pravi ste gurman u duši imamo odličan recept za vas. Pljeskavica ali jača i bolja , sa više začina i još boljim ukusom.

pljeskavice
Shutterstock

Potrebno je:

300 g svinjskog mlevenog mesa
300g  junećeg mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 kašičica ljute tucane paprike
30-50 g dimljene slanine
100g kačkavalja
biber, so
0,5-1dl kisele vode ili razmućene vode sa sodom bikarbonom
2 kašike suncokretovog ulja

Priprema:

U veliku činiju dodajte meso, najbolja je kombinacija junećeg i svinjskog, mada možete koristiti i samo jedno, zatim sitno seckani crni i beli luk, so, biber, tucanu papriku, ulje, sitno seckanu dimljenu slaninu, kačkavalj i dodajte pola dl ili 1 dl kisele vode (po želji).

Sve to dobro izmešajte rukama i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje bi bilo preko noći, mada su i 2-3 sata sasvim dovoljna.

Nakon što su odstojale, pomoću folije ( obavezno neka je nauljena da se ne bi meso zalepilo, a i da bi se lepše ispeklo ) oblikujte lepe oblike pljeskavica, veličinu i debljinu određujete sami.

Pljeskavica se peče sa jedne strane dok ne dobije lepu boju, zatim se okrene i peče sa druge strane, ali nešto kraće. Nakon toga se ne okreće! Najbolje ih je peći na ćumuru.

Servirajte pljeskavicu uz crni luk, kajmak, lepinju (somun) i ostale dodatke po želji – pavlaku, majonez, kečap, kupus…

Komentari (0)

Loading