SUPA OD KROMPIRA, PRAZILUKA I SLANINE Imamo originalni recept, prste da poližete
Probajte ovu preukusnu supu sa prazilukom, slaninom i krompirom.
Potrebno je
5,6 krompira
1 praziluk
1 luk
1 beli luk
1 grančica ruzmarina
2 šolje biljnog bujona
2 šolje vode
puter
peršun , za ukrašavanje
2 trake slanine
kriške hleba tosirane na puteru
Priprema
Prethodno zagrejati rernu na 160 stepeni.
U mali pleh pomešajte beli luk,maslinovo ulje ,so i biber.
Pecite oko 1,5 sati do 2 sata dok beli luk ne porumeni i omekša.
Posle u pleh dodajte i slaninu, i pecite dok ne porumeni.
U loncu na srednjoj temperaturi, dodajte 2 kašike putera, i istopite.
Pa u to dodajte praziluk.
U šerpu sipajte crni luk, krompir, ruzmarin, bujon i vodu.
Krčkajte dok se krompir ne skuva i ne omekša.
Posle izvadite grančicu ruzmarina.
Izmiksajte supu štapnim blenderom.
Posluđite supu sa hrskavim komadićima slanine, peršunom i maslinovim uljem.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)