SUPA OD KROMPIRA, PRAZILUKA I SLANINE Imamo originalni recept, prste da poližete

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Probajte ovu preukusnu supu sa prazilukom, slaninom i krompirom.

čorba
Shutterstock/Potaž od krompira

Potrebno je

5,6 krompira

1 praziluk

1 luk

1 beli luk

1 grančica ruzmarina

2 šolje biljnog bujona

2 šolje vode

puter

peršun , za ukrašavanje

2 trake slanine

kriške hleba tosirane na puteru

 

@butt.erhand Potato & leek soup with crispy bacon bits 🥓🥔 comfort in a soup! 📍 recipe in my bio or visit butterhand.com #potatoleeksoup #potatosoup #leeksoup #goodsoup #soup #bread #roastedgarlic #asmrfood #bacon ♬ Emotions - Brenda Lee

 

Priprema

Prethodno zagrejati rernu na 160 stepeni.

U mali pleh pomešajte beli luk,maslinovo ulje ,so i biber.

Pecite oko 1,5 sati do 2 sata dok beli luk ne porumeni i omekša.

Posle u pleh dodajte i slaninu, i pecite dok ne porumeni.

U loncu na srednjoj temperaturi, dodajte 2 kašike putera, i istopite.

Pa  u to dodajte praziluk.

U šerpu sipajte crni luk, krompir, ruzmarin, bujon i vodu.

Krčkajte dok se krompir ne skuva i ne omekša.

Posle izvadite grančicu ruzmarina.

Izmiksajte supu štapnim blenderom.

Posluđite supu sa hrskavim komadićima slanine, peršunom i maslinovim uljem.

kineska piletina sa nudlama

PIKANTNA KINESKA PILETINA SA NUDLAMA Sočno jelo koje osvaja u trenu

17:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Čau mejn, jedno od najpopularnijih kineskih jela, predstavlja kombinaciju piletine s nudlama, u sočnom spoju sa soja sosom i ljutim papričicama. Kineski emigranti iz regiona Tajšan, iz Južne Kine su u 19. veku prvi doneli recept za ovo jelo na tlo Evrope. U originalu se spremao s kupusom, pečurkama ili lukom, a onda se dodalo meso i soja sos. Slično je jelu lo mejn, s tim da su nudle kuvane, a sos je gušći i lepljiviji. Ako ne volite ljuto, smanjite količinu papričica, ali nema sumnje da ćete biti oduševljeni koliko je dobro.

turski hleb iz tiganja

BRZI TURSKI HLEB IZ TIGANJA Recept Mirjane Bobić Mojsilović koji svi obožavaju

09:00

22 decembar, 2024

Sezonski recepti

Mirjana Bobić Mojsilović, srpska književnica i novinarka, svakom novom knjigom oduševi vernu publiku. Iako poznata kao veliki gurman, vrlo je umerena zbog čega ima zavidnu liniju. Jednom prilikom je podelila ovaj recept za turski hleb iz tiganja, poznat po tome da se ne mesi, a bude preukusan i mekan kao duša. Upravo on je omiljen njenoj ćerki Mili i zetu Ivanu, koji obožavaju Mirjaninu kuhinju.

Komentari (0)

Loading