SLANE PALAČINKE Super ideja kada vam dođu gosti, tope se u ustima
Probajte palačinke na malo drugačiji način. Umesto poslastice, napravite slano jelo. Ukus je podjednako dobar.
Potrebno je
- 10-12 palačinki
- 250 gr sitnog sira
- so po potrebi
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- kačkavalj (po želji)
Priprema
Prvo napravite palačinke. Zatim umutite jedno jaje sa sirom i posolite po želji. Nafilujte svaku palačinku sa ovim premazom. Palačinke urolajte i poređajte u pleh ili vatrostalnu posudu.Za to vreme, preostala jaja umutite sa jogurtom, prelijte palačinke i po želji pospite kačkavaljem.Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Bon appetit !
Možda vas zanima:
PALAČINKE OD DVA SASTOJKA Jeftiniji slatkiš nećete napraviti, a mekane su kao duša!
Omiljena poslastica svih generacija.
NALEŠINKI SE SMAŽU U TRENU Tradicionalne poljske palačinke za prave sladokusce
Tanke palačinke iz Poljske obično se pune voćem i džemovima u slatkoj, odnosno sirom ili mesom, u slanoj verziji.
PUDING PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Kad ih jednom probate zaboravićete na klasične
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
DRUGAČIJE SLANE PALAČINKE Sa avokadom i spanaćem, polizaćete i tanjir koliko su slasne
Savršene za doručak ili večeru.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)