ZAŠTO TREBA ZA KOLAČE DA STAVITE PRAVU ČOKOLADU UMESTO KAKAO TABLE? Razlog je vrlo jednostavan, a mnogo utiče na desert
Ako pravite kolače i torte na bazi čokolade imamo savete za vas. Stavite pravu čokoladu umesto kakao table i osetićete razliku u ukusu.
KADA PRAVITE KOLAČE SA ČOKOLADOM
Ako stavite pravu čokoladu za kuvanje, umesto kakao table, kolači će vam biti znatno ukusniji, a zdraviji.
Ako u vruću čokoladnu glazuru dodate jednu kašiku jogurta, ona neće ispucati.
Nemojte topiti čokoladu u mikrotalasnoj rerni jer postoji opasnost od pregrevanja. Čokolada će tako izgubiti jednoličnu glatku strukturu.
Dodajte u glazuru od čokolade, pored putera, i kašiku ulja, da bi bila sjajna.
Otopite čokoladu postupkom kuvanja na pari. Možete da je na foliji premazanoj uljem držite nekoliko minuta u toploj rerni šporeta.
Držite čokoladu u frižideru, da bi se kasnije lakše izrendala.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)