ZAŠTO TREBA ZA KOLAČE DA STAVITE PRAVU ČOKOLADU UMESTO KAKAO TABLE? Razlog je vrlo jednostavan, a mnogo utiče na desert

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Ako pravite kolače i torte na bazi čokolade imamo savete za vas. Stavite pravu čokoladu umesto kakao table i osetićete razliku u ukusu.

VRUĆA ČOKOLADA
Shutterstock

KADA PRAVITE KOLAČE SA ČOKOLADOM

 

Ako stavite pravu čokoladu za kuvanje, umesto kakao table, kolači će vam biti znatno ukusniji, a zdraviji.

Ako u vruću čokoladnu glazuru dodate jednu kašiku jogurta, ona neće ispucati.

Nemojte topiti čokoladu u mikrotalasnoj rerni jer postoji opasnost od pregrevanja. Čokolada će tako izgubiti jednoličnu glatku strukturu.

Dodajte u glazuru od čokolade, pored putera, i kašiku ulja, da bi bila sjajna.

Otopite čokoladu postupkom kuvanja na pari. Možete da je na foliji premazanoj uljem držite nekoliko minuta u toploj rerni šporeta.

Držite čokoladu u frižideru, da bi se kasnije lakše izrendala.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading