ZAŠTO TREBA ZA KOLAČE DA STAVITE PRAVU ČOKOLADU UMESTO KAKAO TABLE? Razlog je vrlo jednostavan, a mnogo utiče na desert
Ako pravite kolače i torte na bazi čokolade imamo savete za vas. Stavite pravu čokoladu umesto kakao table i osetićete razliku u ukusu.
KADA PRAVITE KOLAČE SA ČOKOLADOM
Ako stavite pravu čokoladu za kuvanje, umesto kakao table, kolači će vam biti znatno ukusniji, a zdraviji.
Ako u vruću čokoladnu glazuru dodate jednu kašiku jogurta, ona neće ispucati.
Nemojte topiti čokoladu u mikrotalasnoj rerni jer postoji opasnost od pregrevanja. Čokolada će tako izgubiti jednoličnu glatku strukturu.
Dodajte u glazuru od čokolade, pored putera, i kašiku ulja, da bi bila sjajna.
Otopite čokoladu postupkom kuvanja na pari. Možete da je na foliji premazanoj uljem držite nekoliko minuta u toploj rerni šporeta.
Držite čokoladu u frižideru, da bi se kasnije lakše izrendala.
PASTRMKA SA PEČURKAMA Posni specijalitet koji greje dušu i telo, ukusa koji se pamti
Poznata je činjenica da riba zamenjuje meso, a ovo jelo će vas raspametiti.
PILEĆI FILE SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Sočno jelo koje pomera granice dobrog ukusa
Savršeno za ručak, obožavaće cela porodica.
DODAJTE OVU NAMIRNICU U MLEVENO MESO Nije soda bikarbona, a biće mekano i sočno
Ako želite da ćufte budu ukusne dodajte ovu namirnicu u mleveno meso.
TUNA PAŠTETA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Dodajte uz tostiran hleb ili prilog po želji
Savršena za posne dane, a ukućani će stajati u redu za još.
POSNI PODVARAK SA SUVIM ŠLJIVAMA Ručak koji osvaja od prvog zalogaja, po receptu bez mane
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)