ZAŠTO TREBA ZA KOLAČE DA STAVITE PRAVU ČOKOLADU UMESTO KAKAO TABLE? Razlog je vrlo jednostavan, a mnogo utiče na desert
Ako pravite kolače i torte na bazi čokolade imamo savete za vas. Stavite pravu čokoladu umesto kakao table i osetićete razliku u ukusu.
KADA PRAVITE KOLAČE SA ČOKOLADOM
Ako stavite pravu čokoladu za kuvanje, umesto kakao table, kolači će vam biti znatno ukusniji, a zdraviji.
Ako u vruću čokoladnu glazuru dodate jednu kašiku jogurta, ona neće ispucati.
Nemojte topiti čokoladu u mikrotalasnoj rerni jer postoji opasnost od pregrevanja. Čokolada će tako izgubiti jednoličnu glatku strukturu.
Dodajte u glazuru od čokolade, pored putera, i kašiku ulja, da bi bila sjajna.
Otopite čokoladu postupkom kuvanja na pari. Možete da je na foliji premazanoj uljem držite nekoliko minuta u toploj rerni šporeta.
Držite čokoladu u frižideru, da bi se kasnije lakše izrendala.
GENIJALAN TRIK ZA ČIŠĆENJE RERNE Odmašćava rešetke u trenu, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i očistite rernu bez ribanja i struganja.
MINESTRONE ČORBA Donosimo vam originalni recept za čuveni italijanski specijalitet
Minestrone ili u prevodu "velika supa", bila je omiljena i kod starih Rimljana.
ŠTRUDLA SA ORASIMA Po receptu baka Mire, mekana i sočna, za sve prilike
Fenomenalna poslastica nestaće sa stola odmah.
DOMAĆE SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE SUDOPERE Blistaće se kao nova, a prijatno će mirisati cela kuhinja
Očistite sudoperu na potpuno prirodan način, bez hemije.
CVEKLA Najbolja salata za kišne dane, jača imunitet u trenu, a ukusa koji priča priče
Zdrava i ukusna slana zimnica oboriće s nogu sve koji budu probali.
Komentari (0)