PUNJENE TIKVICE NA SASVIM DRUGAČIJI NAČIN Gotove su za čas, jeftine a predobre
Tikvice napunite lukom i jajima, umesto mlevenim mesom. Dobićete novi, drugačiji ukus, a bićete oduševljeni koliko su dobre.
Potrebno je
- 1 okrugla tikvica
- 2 jajeta
- 125 ml mleka
- 1 crni luk
- malo peršuna
- 50 ml vode
Priprema
Vrh tikvice isecite i sklonite sa strane a zatim izdubite tikvicu. Propržite seckani crni luk i sredinu tikvice, pa sipajte u neku posudu i posolite i pobiberite. Luku dodajte seckani peršun pa promešajte. Onda to sipajte u tikvicu. Umutite jaja sa mlekom i sipajte u tikvicu preko punjenja. Stavite tikvicu u posudu i sipajte vodu u posudu. Onda je zatvorite vrhom koji ste odsekli i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Za kraj, pospite seckanim peršunom.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)