PUNJENE TIKVICE NA SASVIM DRUGAČIJI NAČIN Gotove su za čas, jeftine a predobre
Tikvice napunite lukom i jajima, umesto mlevenim mesom. Dobićete novi, drugačiji ukus, a bićete oduševljeni koliko su dobre.
Potrebno je
- 1 okrugla tikvica
- 2 jajeta
- 125 ml mleka
- 1 crni luk
- malo peršuna
- 50 ml vode
Priprema
Vrh tikvice isecite i sklonite sa strane a zatim izdubite tikvicu. Propržite seckani crni luk i sredinu tikvice, pa sipajte u neku posudu i posolite i pobiberite. Luku dodajte seckani peršun pa promešajte. Onda to sipajte u tikvicu. Umutite jaja sa mlekom i sipajte u tikvicu preko punjenja. Stavite tikvicu u posudu i sipajte vodu u posudu. Onda je zatvorite vrhom koji ste odsekli i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Za kraj, pospite seckanim peršunom.
NEPEČENI RUM PARFE Očaravajuća poslastica koja uspeva svima, a topi se u ustima
Ako volite rum i čokoladu ovu tortu ćete obožavati.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
SVEČANA PITA Greje dušu i telo, za sva vremena i prilike i pravo uživanje
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Komentari (0)