PUNJENE TIKVICE NA SASVIM DRUGAČIJI NAČIN Gotove su za čas, jeftine a predobre

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Tikvice napunite lukom i jajima, umesto mlevenim mesom. Dobićete novi, drugačiji ukus, a bićete oduševljeni koliko su dobre.

punjene tikvice
Shutterstock

Potrebno je

 

  • 1 okrugla tikvica 
  • 2 jajeta 
  • 125 ml mleka 
  • 1 crni luk 
  • malo peršuna 
  • 50 ml vode

Priprema

 Vrh tikvice isecite i sklonite sa strane a zatim izdubite tikvicu. Propržite seckani crni luk i sredinu tikvice, pa sipajte u neku posudu i posolite i pobiberite. Luku dodajte seckani peršun pa promešajte. Onda to sipajte u tikvicu. Umutite jaja sa mlekom i sipajte u tikvicu preko punjenja. Stavite tikvicu u posudu i sipajte vodu u posudu. Onda je zatvorite vrhom koji ste odsekli i pecite na 180°C oko 30-35 minuta. Za kraj, pospite seckanim peršunom. 

Komentari (0)

Loading