PRŽENI PILEĆI ŠTAPIĆI Nestanu sa stola čim ih poslužite, meso se lepi za prste
Napravite ove ukusne i hrskave stapiće od piletine. Veliki su hit po restoranima brze hrane. Ovi domaći će biti svakako zdraviji, a podjednako ukusni. Bon appetit !
Potrebno je
- 600 g pilećeg filea
- 2 kašile ulja
- 1 kašika senfa
- 3 jajeta
- 200 g prežli
- 150 g susama
- so, biber
- ulje
Priprema
Isecite meso na trakice, pa ga začinite po ukusu, malo nauljite i premažite senfom. Sve dobro promešajte i ostavite u frižider na nekih pola sata. Svaki komad piletine prvo uvaljajte u prezle, a zatim u jaja koja ste prethodno umutili, pa na kraju u susam. Komade piletine polako spuštajte u dobro zagrejano ulje i pržite nekoliko minuta sa jedne i nekoliko minuta sa druge strane. Štapići su gotovi kad blago porumene. Pržene štapiće odložite na papirni ubrus kako bi se ocedili od viška masnoće.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)