PRŽENI PILEĆI ŠTAPIĆI Nestanu sa stola čim ih poslužite, meso se lepi za prste
Napravite ove ukusne i hrskave stapiće od piletine. Veliki su hit po restoranima brze hrane. Ovi domaći će biti svakako zdraviji, a podjednako ukusni. Bon appetit !
Potrebno je
- 600 g pilećeg filea
- 2 kašile ulja
- 1 kašika senfa
- 3 jajeta
- 200 g prežli
- 150 g susama
- so, biber
- ulje
Priprema
Isecite meso na trakice, pa ga začinite po ukusu, malo nauljite i premažite senfom. Sve dobro promešajte i ostavite u frižider na nekih pola sata. Svaki komad piletine prvo uvaljajte u prezle, a zatim u jaja koja ste prethodno umutili, pa na kraju u susam. Komade piletine polako spuštajte u dobro zagrejano ulje i pržite nekoliko minuta sa jedne i nekoliko minuta sa druge strane. Štapići su gotovi kad blago porumene. Pržene štapiće odložite na papirni ubrus kako bi se ocedili od viška masnoće.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)