PRŽENI PILEĆI ŠTAPIĆI Nestanu sa stola čim ih poslužite, meso se lepi za prste
Napravite ove ukusne i hrskave stapiće od piletine. Veliki su hit po restoranima brze hrane. Ovi domaći će biti svakako zdraviji, a podjednako ukusni. Bon appetit !
Potrebno je
- 600 g pilećeg filea
- 2 kašile ulja
- 1 kašika senfa
- 3 jajeta
- 200 g prežli
- 150 g susama
- so, biber
- ulje
Priprema
Isecite meso na trakice, pa ga začinite po ukusu, malo nauljite i premažite senfom. Sve dobro promešajte i ostavite u frižider na nekih pola sata. Svaki komad piletine prvo uvaljajte u prezle, a zatim u jaja koja ste prethodno umutili, pa na kraju u susam. Komade piletine polako spuštajte u dobro zagrejano ulje i pržite nekoliko minuta sa jedne i nekoliko minuta sa druge strane. Štapići su gotovi kad blago porumene. Pržene štapiće odložite na papirni ubrus kako bi se ocedili od viška masnoće.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)