BRZA PROJA SA SIROM Idealna za doručak ili večeru
Proja se pravi brzo i lako, držaće vas sitim i može da stoji više dana. Odličan izbor za doručak ili večeru za celu porodicu.
Potrebno je
- 2 jaja
- šolja kukuruznog brašna ili palente
- šolja belog brašna
- šolja jogurta
- pola šolje ulja
- pola šolje kisele vode
- kesica praška za pecivo
- pola ravne kašičice soli
- 300 g sira
Priprema
Prvo pomešajte kukuruzno i belo brašno, prašak za pecivo i so. Tome dodajte jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, i sve zajedno sjedinite mikserom. Podmažite pleh i pospite ga brašnom ili pripremite kalupe za proje, koje nije potrebno podmazivati.Smesi dodajte izmrvljen sir pa sve dobro promešajte i sipajte pleh ili u kalupe. Proju pecite 25 do 30 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
Možda vas zanima:
PROJA SA SIROM Uspeva svima, a savršena za doručak ili večeru, svaki zalogaj je raj za nepca
Sočna i slasna, za pravo uživanje.
PROJA SA SIROM Super rešenje za doručak, po proverenom receptu koji se prenosi generacijama
Napravi se začas a pojede za tren oka.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)