KINESKE SLANE PALAČINKE SA LUKOM Neobične i drugačije
Napravite kineske palačinke. Donosimo vam recept za slane palačinke sa lukom. Preukusne su, obožavaćete ih.
Potrebno je
ZA TESTO
- 2 šolje brašna
- 3/4 šolje klučale vode
- 1/4 šolje ključale vode
- 2 kašike ulja
- prstohvat soli
ZA FIL
- 1 šolja seckanog mladog luka (belog i zelenog dela)
- 2 kašike ulja (za premazivanje)
- so po ukusu
Priprema
Pomešajte brašno i so u činiji. Dodajte ključalu vodu i mešajte dok se ne stvori grudvasta smesa. Dodajte hladnu vodu i ulje, a zatim umesite testo na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko. Ostavite testo da odstoji 30 minuta, pokriveno čistom krpom. Podelite testo na 4 lopte. Svaku loptu razvucite ukrug, tanko kao palačinku. Na svaku palačinku ravnomerno rasporedite seckani mladi luk. Uvijte svaku palačinku u rolnu i zatim uvijte rolnu u spiralu. Svaku spiralu ponovo razvucite u krug. U tiganju zagrejte ulje na srednjejakoj vatri. Stavite palačinku i pecite s obe strane dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava. Ponovite postupak s preostalim palačinkama. Po želji, posolite palačinke dodatno nakon pečenja. Poslužite vruće, iseckane na trouglove, uz sos od soje ili neki drugi preliv po želji.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)