POSNA MUSAKA NA VODI Još bolja nego mrsna, raj za nepca
Napravite musaku posnu na vodi, sa pirinčom i sirom. Preukusna je, a držaće vas sitim dugo.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 1 glavica crnog luka
- 50 g pirinča
- voda
- so
- biber
- začini po ukusu
- 100 g posnog sira
Priprema
Oljuštite i operite krompir pa ga isecite na deblje kolutove. Onda operite pirinač u nekoliko voda, a luk iseckajte sitno. Posolite krompir pa dodajte biber i začine po ukusu. Obložite pleh papirom za pečenje pa poređajte deo krompira na dno. Zatim preko krompira nanesite pirinač i luk, pa ponovo poređajte krompir. Prelijte sve vodom da krompir ogrezne. Pecite musaku oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Na kraju, preko gotove musake pospite posni sir. Prijatno !
Možda vas zanima:
MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA MILUJE NEPCA Posna i zasitna, nećete da primetite da nedostaje meso
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.
POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)