POSNA MUSAKA NA VODI Još bolja nego mrsna, raj za nepca
Napravite musaku posnu na vodi, sa pirinčom i sirom. Preukusna je, a držaće vas sitim dugo.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 1 glavica crnog luka
- 50 g pirinča
- voda
- so
- biber
- začini po ukusu
- 100 g posnog sira
Priprema
Oljuštite i operite krompir pa ga isecite na deblje kolutove. Onda operite pirinač u nekoliko voda, a luk iseckajte sitno. Posolite krompir pa dodajte biber i začine po ukusu. Obložite pleh papirom za pečenje pa poređajte deo krompira na dno. Zatim preko krompira nanesite pirinač i luk, pa ponovo poređajte krompir. Prelijte sve vodom da krompir ogrezne. Pecite musaku oko 40 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni. Na kraju, preko gotove musake pospite posni sir. Prijatno !
Možda vas zanima:
MUSAKA SA ŠAMPINJONIMA MILUJE NEPCA Posna i zasitna, nećete da primetite da nedostaje meso
Sočna i slasna, za ručak koji se pamti.
POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.
POSNA MUSAKA OD TIKVICA Zasitno jelo zbog kog će ukućani stajati u redu za još
Posna, a zasitna, prste da poližete.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)