SLASNE SARME OD KISELOG KUPUSA Po receptu voditeljke Suzane Mančić

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Poznata voditeljka, glumica i pevačica Suzana Mančić, po sopstvenom priznanju, voli da kuva. Kulinarske tajne prenela joj je mama Vera, poreklom Mađarica. Prenosimo vam njen recept, za sarme od kiselog kupusa. Voditeljka smatra da je tajna dobre sarme dobar odnos pirinča i mesa, koje mora da bude mešano, juneće i svinjsko, sa dosta bibera.

sarme
Shutterstock
Suzana Mančić Alo /Marko Đoković
 

 

Potrebno je

  • 600 g mlevenog mesa
  • 100 g pirinča
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 glavice kiselog kupusa
  • beli luk
  • šargarepa
  • paradajz

Priprema

Dve glavice crnog luka propržite na masti. Dodajte 600 grama mlevenog mesa i beli luk. Može da da se narenda i jedna šargarepa, a kad to bude gotovo, dodajte pirinač i počnite da ih zavijate. Kad se poređaju u šerpu, dodajte vodu. U šerpu može da se stavi i ceo paradajz ili paprika. Stavite na laganu vatru, da se kuvaju bar tri sata. Na kraju ih zapecite u rerni, pokrivene preostalim listovima kupusa.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading