PICA ROLAT Osvaja ukusom, zato najbolje stavite odmah duplu meru
Napravićete brzo a nestaće sa stola još brže.
- 500 g kora za gibanicu
- 2 dl pavlake
- 4 jaja
- malo origana
- 200 g kečapa
- 300 g trapista
- 400 g salame
- so
Priprema
Pavlaku i jaja umutite sa malo soli. Isecite salamu na kolutove. Podelite kore da dobijete 2 puta po 6 listova. Stavite 2 lista pa premažite preko umućenu pavlaku sa jajima, stavite koru, pa sipajte kečas i pospite origano, kora, pavlaka, salama, trapist, kora, pavlaka. Umotajte rolat. Postupak ponovite sa preostalih 6 listova. Onda premažite rolate sa pavlakom i jajima pa prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, dok ne porumene. Pečene rolate isecite na parčiće i služite. Prijatno!
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)