ZAPEČENI SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Zagrejaće vam dušu i telo u ovim hladnim zimskim danima

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ručak koji će vas dugo držati sitim, slasan i preukusan.

zapečeni spanać sa mlevenom mesom
Shutterstock

Potrebno je

  • 600 g spanaća
  • 2 jaja
  • 300 g mlevenog mesa 
  • 1 dcl mleka
  • 1 kiselo mleko
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica morske soli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • 1 kašičica majline dušice 
  • 1 kašika soka od paradajza
  • 1 kašičica bibera


Priprema

Sipajte kašiku maslinovog ulja u zagrejan tiganj, pa propržite crni luk. Dodajte mleveno meso, čen belog luka, morsku so i suvi biljni začin pa sve zajedno propržite. Zatim dodajte kašičicu bibera, majčine dušice, kašiku soka od paradajza pa pustite malo da se krčka. Spanać očistite i operite pa stavite u posoljenu, proključalu vodu, dok ne omekša. Onda ga odmah ocedite, iseckajte i pomešajte sa mesom. U pleh sipajte kašiku masinovog ulja pa prespite smesu. Mešavinom od jaja, mleka i kiselog mleka prelijte smesu i pecite oko 20 minuta.

Komentari (0)

Loading