ZAPEČENI SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Zagrejaće vam dušu i telo u ovim hladnim zimskim danima
Ručak koji će vas dugo držati sitim, slasan i preukusan.
Potrebno je
- 600 g spanaća
- 2 jaja
- 300 g mlevenog mesa
- 1 dcl mleka
- 1 kiselo mleko
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica morske soli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica majline dušice
- 1 kašika soka od paradajza
- 1 kašičica bibera
Priprema
Sipajte kašiku maslinovog ulja u zagrejan tiganj, pa propržite crni luk. Dodajte mleveno meso, čen belog luka, morsku so i suvi biljni začin pa sve zajedno propržite. Zatim dodajte kašičicu bibera, majčine dušice, kašiku soka od paradajza pa pustite malo da se krčka. Spanać očistite i operite pa stavite u posoljenu, proključalu vodu, dok ne omekša. Onda ga odmah ocedite, iseckajte i pomešajte sa mesom. U pleh sipajte kašiku masinovog ulja pa prespite smesu. Mešavinom od jaja, mleka i kiselog mleka prelijte smesu i pecite oko 20 minuta.
ORIGINALAN RECEPT SA SVETE GORE Brza posna čorba, skida umor i popravlja raspoloženje u trenutku
Brza priprema i jeftini sastojci, a obiluje vitaminima
POSNI PODVARAK IZ BAKINE BELEŽNICE Delikates uz pečeni krompir i projaru
Meko, aromatično, toplo – uz pečeni krompir i projaru ovo jelo je prava posna gozba
BAKIN RECEPT ZA POSNI PASULJ Najbolji koji ste jeli, tajna je u jednostavnom triku!
Ako tražite posno jelo koje je jednostavno i izdašno, kuvani posni pasulj biće vaš favorit.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
Komentari (0)