ZAPEČENI SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Zagrejaće vam dušu i telo u ovim hladnim zimskim danima
Ručak koji će vas dugo držati sitim, slasan i preukusan.
Potrebno je
- 600 g spanaća
- 2 jaja
- 300 g mlevenog mesa
- 1 dcl mleka
- 1 kiselo mleko
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica morske soli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica majline dušice
- 1 kašika soka od paradajza
- 1 kašičica bibera
Priprema
Sipajte kašiku maslinovog ulja u zagrejan tiganj, pa propržite crni luk. Dodajte mleveno meso, čen belog luka, morsku so i suvi biljni začin pa sve zajedno propržite. Zatim dodajte kašičicu bibera, majčine dušice, kašiku soka od paradajza pa pustite malo da se krčka. Spanać očistite i operite pa stavite u posoljenu, proključalu vodu, dok ne omekša. Onda ga odmah ocedite, iseckajte i pomešajte sa mesom. U pleh sipajte kašiku masinovog ulja pa prespite smesu. Mešavinom od jaja, mleka i kiselog mleka prelijte smesu i pecite oko 20 minuta.
AKO PRAVITE KROFNE NEMOJTE DA RADITE OVO Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama, pa krofne budu žilave ili liče na uštipke.
ZELENA ČORBA Krepi organizam u trenu, a lagana i zdrava
Aromatična čorba sa spanaćem i povrćem oduševiće i one koji ne vole spanać.
LAZANJA SA SPANAĆEM Malo drugačija a mnogo ukusnija, nek zamiriše cela kuća
Sočna i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJBOLJE ZAMENE ZA SO Kažu da se uopšte ne oseća razlika u ukusu
Ako želite da smanjite so u ishrani ili pauzirate sa korišćenjem, postoje brojne namirnice koje mogu da je zamene.
BANANA HLEB Hrskav spolja, a sočan iznutra, kao osmišljen za uživanje
Za savršen početak dana, ukusan i aromatičan.
Komentari (0)