ZAPEČENI KROMPIR Aromatična rapsodija ukusa sa slaninom, svi će vam tražiti recept
Ovaj fenomenalni ručak držaće vas dugo sitim, a slasan je i neodoljiv.
Potrebno je
- 4 srednja krompira
- 150 g mladog kajmaka
- 1 jaje
- 75 g slanine
- 50 g mladog sira
- so, biber
Priprema:
Oljuštite krompir, isecite ga na kolutove i skuvajte u slanoj vodi. Izmešajte kajmak, jaje i sir. Slaninu isecite na listiće. U zemljanu posudu ređajte slaninu, krompir prethodno začinjen, zatim smesu sa kajmakom, pa opet krompir i na kraju listiće slanine. Pobiberite na kraju. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar
Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU ŠEĆERNU GLAZURU Neće se lepiti ni pucati a torta će biti kao kupovna
Da bi dobro prianjala uz tortu i kolače glazura mora da ima pravu konzistenciju. Ako je suviše gusta nećete moći da je nanesete, a suviše retka neće pokriti dobro tortu.
MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
DODAJTE OVE 2 NAMIRNICE U MLEVENO MESO Ćufte će biti sočne i neverovatno ukusne
Poslušajte savete iskusnih domaćica za sočno i mekano mleveno meso.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
Komentari (0)