PUNJENI AVOKADO Sa jajima, slasan i aromatičan, prste da poližete
Drugačije jelo, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 2 avokada
- 4 tvrdo kuvana jajeta
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 1 čen belog luka
- 1 kašika listova peršuna
- 1 kašika limunovog soka
- 4 lista zelene salate
- 4 grančice peršuna
- biber
- so
Priprema
Prepolovite avokado pa izvadite košticu i izdubite meso, ali pazite da ne oštetite omotač, pa stavite sa strane. Meso od avokada stavite u mikser pa dodajte jaja, sirće, zgnječeni beli luk, sok od limuna i iseckane listove peršuna. Dodajte so i biber i začinite po ukusu. U izdubljene polovine avokada rasporedite pripremljenu smesu. Na tanjire naređajte listove zelene salate pa stavite punjeni avokado. Ukrasite grančicama peršuna pa odmah služite. Prijatno!
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
POSNA SARMA Slasno jelo sa pečurkama i pirinčem, zaboravićete da nedostaje meso
Savršene za početak Božićnog posta, a dugo će vas držati sitim.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)