BRZE LAZANJA ROLNICE Priprema je jednostavna, raj za nepca

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Slasne i aromatične, prste da poližete.

lazanja rolnice
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g mlevene govedine
  • 12 skuvanih kora za lazanju
  • 500 g rikota sira
  • 1 jaje
  • 1/2 šolje rendanog parmezana
  • 3 kašike seckanog peršuna
  • 1 kašičica soli +1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica bibera + 1/2 kašičice bibera
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka 
  • 2 mlevena čena belog luka
  • 2 kašičice mešavine italijanskih začina
  • 2 šolje paradajz sosa
  • 1,5 šolja iseckanog mocarela sira

Priprema

Zagrejte maslinovo ulje u većem tiganju pa dodajte seckan crni luk. Dinstajte 10 minuta pa dodajte mlevenu govedinu. Promešajte pa dinstajte još 10 minuta. Posolite, pobiberite pa dodajte mešavinu začina, mleveni beli luk, paradajz sos. Dobro promešajte. Zasebno, u posudi pomešajte sir, jaje, parmezan, peršun, so i biber. Na svaku skuvanu lazanja koru nanesite po 2 kašike sa parmezanom, premažite pa dodajte dinstanu junetinu. Umotajte u oblik rolnice pa ih poređajte uspravno u vatrostalnoj činiji, jednu do druge. Prelijte šoljom paradajz sosa i pospite seckanom mocarelom. Pecite 25 minuta na 190 stepeni. Na kraju, pospite lazanja rolnice parmezanom. Bon appetit!

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading