BRZE LAZANJA ROLNICE Priprema je jednostavna, raj za nepca
Slasne i aromatične, prste da poližete.
Potrebno je
- 500 g mlevene govedine
- 12 skuvanih kora za lazanju
- 500 g rikota sira
- 1 jaje
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- 3 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica soli +1/2 kašičice soli
- 1 kašičica bibera + 1/2 kašičice bibera
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 mlevena čena belog luka
- 2 kašičice mešavine italijanskih začina
- 2 šolje paradajz sosa
- 1,5 šolja iseckanog mocarela sira
Priprema
Zagrejte maslinovo ulje u većem tiganju pa dodajte seckan crni luk. Dinstajte 10 minuta pa dodajte mlevenu govedinu. Promešajte pa dinstajte još 10 minuta. Posolite, pobiberite pa dodajte mešavinu začina, mleveni beli luk, paradajz sos. Dobro promešajte. Zasebno, u posudi pomešajte sir, jaje, parmezan, peršun, so i biber. Na svaku skuvanu lazanja koru nanesite po 2 kašike sa parmezanom, premažite pa dodajte dinstanu junetinu. Umotajte u oblik rolnice pa ih poređajte uspravno u vatrostalnoj činiji, jednu do druge. Prelijte šoljom paradajz sosa i pospite seckanom mocarelom. Pecite 25 minuta na 190 stepeni. Na kraju, pospite lazanja rolnice parmezanom. Bon appetit!
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
SRPSKA KUHINJA MEĐU 15 NAJBOLJIH NA SVETU Svaki region ima svoj pečat kojime se ponosi
Među 100 ukupno rangiranih kuhinja srpska kuhinja se našla na 12 mestu.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)