PLJESKAVICE OD SOČIVA Pikantne i slasne, a posne, zaboravićete da nemaju meso
Idealne za dane posta, a zdrave i ukusne.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.

PLJESKAVICE NA VODI Toliko su sočne i ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Prave se brzo i lako, a osvajaju ukusom.

PLJESKAVICE OD POVRĆA Posne i slasne, zaboravićete da nedostaje meso
Prave se lako, a osvajaju od prvog zalogaja.

POSNE PLJESKAVICE OD PATLIDŽANA I TIKVICA Pravi raj za nepca, zaboravićete da nedostaje meso
Priprema nije komplikovana, a ukus je neverovatan.
- 130 g sočiva
- 2 i po čaše vode
- pola kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- pola srednjeg luka
- 1 šargarepa
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika soja sosa
- 95 g mlevenog ovsa
- 95 g prezla
Priprema
Sočivo isperite u vodi. U šerpi sa soli kuvajte sočivo 45 minuta. Pržite na ulju luk i šargarepu dok ne omekšaju, oko 5 minuta. U jednoj posudi pomešajte kuvane sastojke i biber, soja sos, ovas i hleb. Oblikujte pljeskavice od tople smese. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pljeskavice od sočiva 15 minuta na 200 stepeni.

SLANA TORTA SA PAPRIKAMA Raskošno predjelo koje nećete moći da prestanete da jedete
Kremasta i slasna, a gotova očas posla.

PAŠA LOKUM Kremast, ukusan i osvežavajući desert sa kokosom, po starom receptu
Savršen za svečane i slavske prilike, a priprema je jednostavna.

NEODOLJIVA RUSKA SALATA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, bez kojeg nijedno slavlje ne prolazi
Kremasta i ukusna, daje šmek svakom jelu.

BLEDSKA KREMPITA Biser Slovenije koji je Tito obožavao, osvaja ukusom od 1953
Bledsku krempitu napravio je 1953. Ištvan Lukačević.

DALMATINSKA PAŠTICADA Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, po originalnom receptu
Najbolje služite uz njoke.
Komentari (0)