PLJESKAVICE OD SOČIVA Pikantne i slasne, a posne, zaboravićete da nemaju meso
Idealne za dane posta, a zdrave i ukusne.
Potrebno je
- 130 g sočiva
- 2 i po čaše vode
- pola kašičice soli
- 1 kašika maslinovog ulja
- pola srednjeg luka
- 1 šargarepa
- 1 kašičica bibera
- 1 kašika soja sosa
- 95 g mlevenog ovsa
- 95 g prezla
Priprema
Sočivo isperite u vodi. U šerpi sa soli kuvajte sočivo 45 minuta. Pržite na ulju luk i šargarepu dok ne omekšaju, oko 5 minuta. U jednoj posudi pomešajte kuvane sastojke i biber, soja sos, ovas i hleb. Oblikujte pljeskavice od tople smese. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite pljeskavice od sočiva 15 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
PLJESKAVICE OD BROKOLIJA Prave se brzo i lako, a deca će ih obožavati
Posne i slasne, pravićete stalno.
POSNE PLJESKAVICE OD KARFIOLA Toliko su slasne da ćete polizati i tanjir, a ne goje
Sočne i preukusne, prste da poližete.
PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.
SOJA BURGER PO RECEPTU ZA ČISTU DESETKU Zaboravićete da nedostaje meso
Sočan i slasan, samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)