KOSOVSKA FILIJA SA KAJMAKOM Nekada se često pravila a danas je zaboravljena
Tradicionalno se priprema pod sačem ali možete da je napravite i na šporetu, ako rešetku podignete odmah ispod gornjih grejača.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 700 ml vode
- 3 jaja
- kašičica soli i
- 300 g kajmaka
Priprema
Zagrejte rernu na maksimalnu temperaturu, a rešetku podignite na najvišu poziciju, odmah ispod gornjih grejača. Tepsiju podmažite sa mašću, zagrejte, pa kutlačom sipajte testo i ravnomerno rasporedite kao za palačinke, pa pecite dok ne porumeni. Izvadite filiju iz rerne pa je premažite kajmakom pa prelijte novim slojem testa. Vratite u rernu i ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pečenu filiju secite i služite. Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)