KOSOVSKA FILIJA SA KAJMAKOM Nekada se često pravila a danas je zaboravljena
Tradicionalno se priprema pod sačem ali možete da je napravite i na šporetu, ako rešetku podignete odmah ispod gornjih grejača.
Potrebno je
- 500 g brašna
- 700 ml vode
- 3 jaja
- kašičica soli i
- 300 g kajmaka
Priprema
Zagrejte rernu na maksimalnu temperaturu, a rešetku podignite na najvišu poziciju, odmah ispod gornjih grejača. Tepsiju podmažite sa mašću, zagrejte, pa kutlačom sipajte testo i ravnomerno rasporedite kao za palačinke, pa pecite dok ne porumeni. Izvadite filiju iz rerne pa je premažite kajmakom pa prelijte novim slojem testa. Vratite u rernu i ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pečenu filiju secite i služite. Prijatno!
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)