KOSOVSKA FILIJA SA KAJMAKOM Nekada se često pravila a danas je zaboravljena

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Tradicionalno se priprema pod sačem ali možete da je napravite i na šporetu, ako rešetku podignete odmah ispod gornjih grejača.

kosovska filija sa kajmakom
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g brašna
  • 700 ml vode
  • 3 jaja
  • kašičica soli i
  • 300 g kajmaka

Priprema

Zagrejte rernu na maksimalnu temperaturu, a rešetku podignite na najvišu poziciju, odmah ispod gornjih grejača. Tepsiju podmažite sa mašću, zagrejte, pa kutlačom sipajte testo i ravnomerno rasporedite kao za palačinke, pa pecite dok ne porumeni. Izvadite filiju iz rerne pa je premažite kajmakom pa prelijte novim slojem testa. Vratite u rernu i ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pečenu filiju secite i služite. Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading