DIŽON ILI OBIČAN SENF? Evo koja je razlika i kada koji da koristite, nije svejedno!
Izmešu običnog i francuskog senfa postoje određene razlike, koje je važno da uzmete u obzir da bi vam jelo ispalo kako treba. Nisu iste boje, sastojaka ni ukusa pa je poželjno da znate kada koji da koristite.
Razlika u boji
Običan senf je jarko žute boje , dok je dižon tamniji, vuče na oker ili smeđu.
Razlika u sastojcima
Žuta gorčica u prahu, mešavina začina sa sirćetom ili vodom čine klasičan senf.
Francuski senf se pravi od belog vina i smeđeg ili crnog senfa.
Razlika u ukusu
Običan senf ima blaži ukus i manje je intenzivan.
Dižon ima karakterističan ukus koji je intenzivniji i jači od običnog.
Važno je da znate
Senf koristite kako je naglašeno u receptu. Kombinacije ova dva su moguće ali nećete dobiti isti ukus, ako običan koristite za prelive, pečenu piletinu i druga jela. Takođe, običan senf sa sirćetom ne daje dobar ukus.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)