DIŽON ILI OBIČAN SENF? Evo koja je razlika i kada koji da koristite, nije svejedno!
Izmešu običnog i francuskog senfa postoje određene razlike, koje je važno da uzmete u obzir da bi vam jelo ispalo kako treba. Nisu iste boje, sastojaka ni ukusa pa je poželjno da znate kada koji da koristite.
Razlika u boji
Običan senf je jarko žute boje , dok je dižon tamniji, vuče na oker ili smeđu.
Razlika u sastojcima
Žuta gorčica u prahu, mešavina začina sa sirćetom ili vodom čine klasičan senf.
Francuski senf se pravi od belog vina i smeđeg ili crnog senfa.
Razlika u ukusu
Običan senf ima blaži ukus i manje je intenzivan.
Dižon ima karakterističan ukus koji je intenzivniji i jači od običnog.
Važno je da znate
Senf koristite kako je naglašeno u receptu. Kombinacije ova dva su moguće ali nećete dobiti isti ukus, ako običan koristite za prelive, pečenu piletinu i druga jela. Takođe, običan senf sa sirćetom ne daje dobar ukus.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)