DIŽON ILI OBIČAN SENF? Evo koja je razlika i kada koji da koristite, nije svejedno!

Ivana Pavlović

12:20

Sezonski recepti 0

Izmešu običnog i francuskog senfa postoje određene razlike, koje je važno da uzmete u obzir da bi vam jelo ispalo kako treba. Nisu iste boje, sastojaka ni ukusa pa je poželjno da znate kada koji da koristite.

senf
Shutterstock

Razlika u boji

Običan senf je jarko žute boje , dok je dižon tamniji, vuče na oker ili smeđu.

Razlika u sastojcima 

Žuta gorčica u prahu, mešavina začina sa sirćetom ili vodom čine klasičan senf.

Francuski senf se pravi od belog vina i smeđeg ili crnog senfa.

Razlika u ukusu

Običan senf ima blaži ukus i manje je intenzivan.

Dižon ima karakterističan ukus koji je intenzivniji i jači od običnog.

Važno je da znate

Senf koristite kako je naglašeno u receptu. Kombinacije ova dva su moguće ali nećete dobiti isti ukus, ako običan koristite za prelive, pečenu piletinu i druga jela. Takođe, običan senf sa sirćetom ne daje dobar ukus.

Komentari (0)

Loading