DIŽON ILI OBIČAN SENF? Evo koja je razlika i kada koji da koristite, nije svejedno!
Izmešu običnog i francuskog senfa postoje određene razlike, koje je važno da uzmete u obzir da bi vam jelo ispalo kako treba. Nisu iste boje, sastojaka ni ukusa pa je poželjno da znate kada koji da koristite.
Razlika u boji
Običan senf je jarko žute boje , dok je dižon tamniji, vuče na oker ili smeđu.
Razlika u sastojcima
Žuta gorčica u prahu, mešavina začina sa sirćetom ili vodom čine klasičan senf.
Francuski senf se pravi od belog vina i smeđeg ili crnog senfa.
Razlika u ukusu
Običan senf ima blaži ukus i manje je intenzivan.
Dižon ima karakterističan ukus koji je intenzivniji i jači od običnog.
Važno je da znate
Senf koristite kako je naglašeno u receptu. Kombinacije ova dva su moguće ali nećete dobiti isti ukus, ako običan koristite za prelive, pečenu piletinu i druga jela. Takođe, običan senf sa sirćetom ne daje dobar ukus.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)