DIŽON ILI OBIČAN SENF? Evo koja je razlika i kada koji da koristite, nije svejedno!
Izmešu običnog i francuskog senfa postoje određene razlike, koje je važno da uzmete u obzir da bi vam jelo ispalo kako treba. Nisu iste boje, sastojaka ni ukusa pa je poželjno da znate kada koji da koristite.
Razlika u boji
Običan senf je jarko žute boje , dok je dižon tamniji, vuče na oker ili smeđu.
Razlika u sastojcima
Žuta gorčica u prahu, mešavina začina sa sirćetom ili vodom čine klasičan senf.
Francuski senf se pravi od belog vina i smeđeg ili crnog senfa.
Razlika u ukusu
Običan senf ima blaži ukus i manje je intenzivan.
Dižon ima karakterističan ukus koji je intenzivniji i jači od običnog.
Važno je da znate
Senf koristite kako je naglašeno u receptu. Kombinacije ova dva su moguće ali nećete dobiti isti ukus, ako običan koristite za prelive, pečenu piletinu i druga jela. Takođe, običan senf sa sirćetom ne daje dobar ukus.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)