LENJA ŽENA Posna poslastica bez brašna i jaja, koja se ne peče, a topi se u ustima
Podseća na bajaderu ali je drugačija i posebna, prste da poližete.
Potrebno je
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 350 ml ceđene pomorandže
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g urmi
- 120 g kokosovog brašna
- 50 ml vode
- 350 g badema
- 100 ml vode
- 60 g kokosovog ulja
- 2 kašike kakaoa
- 3-5 kašike meda
Priprema
Bademe potopite u vodi sat vremena. Kokosovim uljem podmažite pleh. U jednoj posudi izmešajte posni mleveni keks, sok od pomorandže i otopljenu čokoladu. Smesu preručite u pleh pa stavite u frižider da se stegne. Za to vreme, izblendajte urme, kokosovo brašno, preostali sok od pomorandže i vodu pa prelijte preko sloja i vratite u frižider. Ocedite bademe pa ih stavite u blender i dodajte vodu, kakao, ulje i med. Izblendajte dobro pa premažite tortu. Stavite u frižider da se stegne . Dekorišite po ukusu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POSNA MARKIZA TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a uspeće svima
Neodoljiva poslastica pravi se lako, a osvojiće sve koji je budu probali.
POSNA ŠEHEREZADA TORTA Svakim zalogajem osetite čaroliju bajke iz 1001 noći
Savršena poslastica za sve prilike, a posna.
POSNA MEDENA TORTA Očaravajuća poslastica za koju će vam svi tražiti recept
Fenomenalna torta od medenih kora savršeno će krasiti trpezu u vreme Uskršnjeg posta.
POSNA BARON TORTA Ni malo ne zaostaje za originalom, magija u svakom zalogaju
Ako volite Baron tortu, obožavaćete i njenu posnu verziju. Kremasta fantazija raspametiće i one koji ne vole slatko.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)