LENJA ŽENA Posna poslastica bez brašna i jaja, koja se ne peče, a topi se u ustima
Podseća na bajaderu ali je drugačija i posebna, prste da poližete.
Potrebno je
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 350 ml ceđene pomorandže
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g urmi
- 120 g kokosovog brašna
- 50 ml vode
- 350 g badema
- 100 ml vode
- 60 g kokosovog ulja
- 2 kašike kakaoa
- 3-5 kašike meda
Priprema
Bademe potopite u vodi sat vremena. Kokosovim uljem podmažite pleh. U jednoj posudi izmešajte posni mleveni keks, sok od pomorandže i otopljenu čokoladu. Smesu preručite u pleh pa stavite u frižider da se stegne. Za to vreme, izblendajte urme, kokosovo brašno, preostali sok od pomorandže i vodu pa prelijte preko sloja i vratite u frižider. Ocedite bademe pa ih stavite u blender i dodajte vodu, kakao, ulje i med. Izblendajte dobro pa premažite tortu. Stavite u frižider da se stegne . Dekorišite po ukusu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
POPADIJINA POSNA KESTEN TORTA Razvaljuje ukusom, a uspeva i početnicima
Savršena za slave i sve svečane prilike.
POSNA VASINA TORTA Bez jaja i mleka, a kremasta kao iz poslastičarnice
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
BRZA POSNA KEKS TORTA Prepuna čokolade i oraha, poćiće vam voda na usta
Nema paljenja rerne, a nemo ko je ne voli.
POSNA KESTEN TORTA ZA NAJLEPŠU JESEN Pravi se lako, a svi je vole
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)