LENJA ŽENA Posna poslastica bez brašna i jaja, koja se ne peče, a topi se u ustima

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Podseća na bajaderu ali je drugačija i posebna, prste da poližete.

posna torta lenja žena
Shutterstock

Potrebno je

  • 300 g posnog mlevenog keksa
  • 350 ml ceđene pomorandže 
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g urmi
  • 120 g kokosovog brašna
  • 50 ml vode 
  • 350 g badema 
  • 100 ml vode
  • 60 g kokosovog ulja
  • 2 kašike kakaoa
  • 3-5 kašike meda 

Priprema

Bademe potopite u vodi sat vremena. Kokosovim uljem podmažite pleh. U jednoj posudi izmešajte posni mleveni keks, sok od pomorandže i otopljenu čokoladu. Smesu preručite u pleh pa stavite u frižider da se stegne. Za to vreme, izblendajte urme, kokosovo brašno, preostali sok od pomorandže i vodu pa prelijte preko sloja i vratite u frižider. Ocedite bademe pa ih stavite u blender i dodajte vodu, kakao, ulje i med. Izblendajte dobro pa premažite tortu. Stavite u frižider da se stegne . Dekorišite po ukusu. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading