GREŠKE KADA PRAVITE PITU Zbog ovih 5 razloga vam kore pucaju
Ovo su najčešće greške koje domaćice rade kada prave pitu. Zbog njih dolazi do suvih kora, pucanja i gumene pite. Primenite sledeće savete i ispašće savršena svaki put.
1. Pravite mokrim rukama ili pobrašnjavate radnu površinu
Nemojte da kvasite ruke kad radite sa korama ni da pobrašnjavate radnu površinu.
2. Ne premazujete kore
Potrebno je da kore premažete otopljenim puterom ili uljem, da ne bi bile suve i bezukusne.
3. Ne sečete pitu pre pečenja
Tokom pečenja iz sečene pite izađe višak pare.
4. Držite kore na sobnoj temperaturi
Trebalo bi da radite sa hladnim korama. Kore iz zamrzivača odledite u frižideru. Ako ih budete držali na sobnoj temperaturu, dobićete gumenu pitu.
5. Držite kore otkrivene
Pokrijte vlažnom krpom kore ako ih ne koristite, kako se ne bi isušile na vazduhu, što se dešava u rekordno brzom roku, znaju sve domaćice.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)