GREŠKE KADA PRAVITE PITU Zbog ovih 5 razloga vam kore pucaju
Ovo su najčešće greške koje domaćice rade kada prave pitu. Zbog njih dolazi do suvih kora, pucanja i gumene pite. Primenite sledeće savete i ispašće savršena svaki put.
1. Pravite mokrim rukama ili pobrašnjavate radnu površinu
Nemojte da kvasite ruke kad radite sa korama ni da pobrašnjavate radnu površinu.
2. Ne premazujete kore
Potrebno je da kore premažete otopljenim puterom ili uljem, da ne bi bile suve i bezukusne.
3. Ne sečete pitu pre pečenja
Tokom pečenja iz sečene pite izađe višak pare.
4. Držite kore na sobnoj temperaturi
Trebalo bi da radite sa hladnim korama. Kore iz zamrzivača odledite u frižideru. Ako ih budete držali na sobnoj temperaturu, dobićete gumenu pitu.
5. Držite kore otkrivene
Pokrijte vlažnom krpom kore ako ih ne koristite, kako se ne bi isušile na vazduhu, što se dešava u rekordno brzom roku, znaju sve domaćice.
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Komentari (0)