GREŠKE KADA PRAVITE PITU Zbog ovih 5 razloga vam kore pucaju
Ovo su najčešće greške koje domaćice rade kada prave pitu. Zbog njih dolazi do suvih kora, pucanja i gumene pite. Primenite sledeće savete i ispašće savršena svaki put.
1. Pravite mokrim rukama ili pobrašnjavate radnu površinu
Nemojte da kvasite ruke kad radite sa korama ni da pobrašnjavate radnu površinu.
2. Ne premazujete kore
Potrebno je da kore premažete otopljenim puterom ili uljem, da ne bi bile suve i bezukusne.
3. Ne sečete pitu pre pečenja
Tokom pečenja iz sečene pite izađe višak pare.
4. Držite kore na sobnoj temperaturi
Trebalo bi da radite sa hladnim korama. Kore iz zamrzivača odledite u frižideru. Ako ih budete držali na sobnoj temperaturu, dobićete gumenu pitu.
5. Držite kore otkrivene
Pokrijte vlažnom krpom kore ako ih ne koristite, kako se ne bi isušile na vazduhu, što se dešava u rekordno brzom roku, znaju sve domaćice.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)