KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠEN KARAMEL FIL? Izbegnite ove najčešće 4 greške

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Da bi uspeo kolač ili torta koji sadrži karamel fil potrebno je da on ispadne kako treba. Mnoge domaćice su napravile bar neku od ovih grešaka pa je fil bio gorak ili pun grudvica.

karamel fil
Shutterstock

1. Koristite posuđe sa tankim dnom

Imajte na umu da se posuđe sa tankim dnom neravnomerno zagreva, tako da će deo šećera izgoreti a deo se neće otopiti. Umesto toga birajte tiganj sa debljim dnom od nerđajućeg čelika. 

2. U istoj šerpi kuvate i karmelizujete fil

Ovo izbegavajte. Da bi fil bio ujednačen potrebno je da koristite čisto posuđe.

3. Ne stavljate beli šećer

Obavezno koristite beli šećer i držite se recepta, da ne biste pokvarili ukus fila. 

4. Pravite na jakoj ili slaboj temperaturi

Nemojte karamel fil da pravite na jakoj ni slaboj vatri. Podesite srednju temperaturu da bi se šećer dovoljno istopio i zgusnuo.

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading