KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠEN KARAMEL FIL? Izbegnite ove najčešće 4 greške
Da bi uspeo kolač ili torta koji sadrži karamel fil potrebno je da on ispadne kako treba. Mnoge domaćice su napravile bar neku od ovih grešaka pa je fil bio gorak ili pun grudvica.
1. Koristite posuđe sa tankim dnom
Imajte na umu da se posuđe sa tankim dnom neravnomerno zagreva, tako da će deo šećera izgoreti a deo se neće otopiti. Umesto toga birajte tiganj sa debljim dnom od nerđajućeg čelika.
2. U istoj šerpi kuvate i karmelizujete fil
Ovo izbegavajte. Da bi fil bio ujednačen potrebno je da koristite čisto posuđe.
3. Ne stavljate beli šećer
Obavezno koristite beli šećer i držite se recepta, da ne biste pokvarili ukus fila.
4. Pravite na jakoj ili slaboj temperaturi
Nemojte karamel fil da pravite na jakoj ni slaboj vatri. Podesite srednju temperaturu da bi se šećer dovoljno istopio i zgusnuo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)