KAKO DA NAPRAVITE SAVRŠEN KARAMEL FIL? Izbegnite ove najčešće 4 greške
Da bi uspeo kolač ili torta koji sadrži karamel fil potrebno je da on ispadne kako treba. Mnoge domaćice su napravile bar neku od ovih grešaka pa je fil bio gorak ili pun grudvica.
1. Koristite posuđe sa tankim dnom
Imajte na umu da se posuđe sa tankim dnom neravnomerno zagreva, tako da će deo šećera izgoreti a deo se neće otopiti. Umesto toga birajte tiganj sa debljim dnom od nerđajućeg čelika.
2. U istoj šerpi kuvate i karmelizujete fil
Ovo izbegavajte. Da bi fil bio ujednačen potrebno je da koristite čisto posuđe.
3. Ne stavljate beli šećer
Obavezno koristite beli šećer i držite se recepta, da ne biste pokvarili ukus fila.
4. Pravite na jakoj ili slaboj temperaturi
Nemojte karamel fil da pravite na jakoj ni slaboj vatri. Podesite srednju temperaturu da bi se šećer dovoljno istopio i zgusnuo.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
PROJA SA ČVARCIMA Donosimo vam tajni recept za specijalitet koji obožavaju gurmani
Sočna proja najbolje se slaže sa šoljom jogurta, a čvarci joj daju poseban šmek.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
Komentari (0)